Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

H "Νεφέλη" στο Pouerto La Cruz

    Είναι γνωστή η αγάπη της "Οδού Αιγίνης" για τα πλοία. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δεχθεί πολλές "επισκέψεις" σε άρθρα μας που αναφέρονται σε παλαιά πλοία της γραμμής. Ετοιμάσαμε λοιπόν ένα δώρο για εκείνους τους φίλους αναγνώστες που αγαπούν και νοσταλγούν τα πλοία που πέρασαν από τη γραμμή του Αργοσαρωνικού. Και βέβαια μετά από ψάξιμο στο διαδίκτυο εντοπίσαμε την αγαπημένη μικρών και μεγάλων επιβατών "Νεφέλη" στα εξωτικά νερά της Βενεζουέλας.
     Η  ¨Νεφέλη" λοιπόν με ένα παιχνιδιάρικο κίτρινο αστέρι στα πλευρά της - σήμα κατατεθέν της πλοιοκτήτριας εταιρείας της - ταξιδεύει στα νερά  της Βενεζουέλας με το καθόλου κομψό όνομα: "La Galera". Από το Σεπτέμβριο του 2012 που έφυγε από τον Πειραιά μέχρι σήμερα συνδέει το Pouerto La Cruz με  το λιμάνι του Punta de Piedras.
   Εντοπίσαμε ακόμα και τα δρομολόγια της όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα. Και όσοι αυτό το καλοκαίρι βρεθείτε ή επιλέξετε  για διακοπές  τη μακρινή Βενεζουέλα ή τον Παναμά, η Νεφέλη σας περιμένει να σας ταξιδέψει και να σας θυμίσει τα παλιά, τότε που όργωνε τον Αργοσαρωνικό.
   Ας  της ευχηθούμε καλά και ήρεμα ταξίδια. Της αξίζουν.

   Με  την ελληνική σημαία στο άλμπουρό της λίγο πριν φύγει για πάντα από τον Πειραιά.