Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

"Κάθε μέρα πιό ψηλά" στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας.


   "Κάθε μέρα πιό ψηλά" Με φόντο αυτό το σύνθημα γραμμένο στον πίνακα της αίθουσας τελέστηκε στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας στις 9.30 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από τον εφημέριο  της Κυψέλης π. Νεκτάριο Κουκούλη και τον διάκονο π. Στυλιανό Κουτσούκο.
   Και ήταν όλοι εκεί. Μαθητές και γονείς  που στάθηκαν δίπλα  στα παιδιά τους στην πρώτη ημέρα του σχολείου δημιουργώντας ένα ζεστό και οικογενειακό κλίμα.
    Χαμόγελα, φωτεινά πρόσωπα, χαρούμενα μάτια, καλή διάθεση και πολύ κέφι μετά από απουσία  τριών μηνών από το σχολείο. Και σήμερα τα σχολεία στην πρώτη  τους μέρα γιόρτασαν. Γιατί όταν ανοίγει ένα σχολείο, όταν ξεκινά  τη λειτουργία του είναι γιορτή.
   Οι μαθητές και οι μαθήτριες άκουσαν με προσοχή τις ευχές  του αγιασμού και το εγκύκλιο μήνυμα  του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχη μας  κ. κ. Εφραίμ. Ο Διευθυντής καλωσόρισε  τους μαθητές και ιδιαίτερα τους νέους της Α'  τάξης που προέρχονται από τα περισσότερα Δημοτικά Σχολεία της Αίγινας (1ο Δημοτικό και 2ο Δημοτικό Αίγινας, Αγίων Ασωμάτων, Κυψέλης, Βαθέος και Μεσαγρού).
  Εκπροσωπώντας το Δήμο Αίγινας η κ. Κ. Σαλπέα πρόεδρος της ΚΕΔΑ απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό και ευχήθηκε στα παιδιά  για τη νέα χρονιά καθώς και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Μ. Χαρτοφύλακα η οποία διαβεβαίωσε ότι ο Σύλλογος θα είναι πάντα κοντά στο σχολείο και στις ανάγκες  των παιδιών. Παρόν και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ και πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αίγινας κ. Δ. Καραγιάννης με την ιδιότητα του γονέα..
  
  Ακολούθησε κέρασμα και οι μαθητές παρέλαβαν  τα νέα σχολικά βιβλία και το πρόγραμμα των μαθημάτων των επόμενων ημερών.
   Ήταν μια όμορφη ημέρα, ένα ωραίο ξεκίνημα με πολλές ελπίδες και υποσχέσεις για πρόοδο και προκοπή.