Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Μια ανεπανάληπτη συναυλία.

   Μια μεγάλη συναυλία από ένα δυνατό σχήμα και με την ποιοτική εγγύηση  του επικεφαλής Λαυρέντη Μαχαιρίτσα  απόλαυσαν το βράδυ του Σαββάτου οι θεατές  του 10ου Φεστιβάλ Φιστικιού.
   Μια ανεπανάληπτη συναυλία από ένα μεγάλο όνομα που κατάφερε να συγκεντρώσει όχι απλά χιλιάδες θεατών αλλά κυρίως νέων παιδιών.

  Η συναυλία ξεκίνησε με δύο άξιους συνεργάτες  του Λ. Μαχαιρίτσα, Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο & Steve Tesser.     Ο εξαιρετικός πολυοργανίστας Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος σε αγαπημένα δικά του τραγούδια αλλά και έξυπνες διασκευές γνωστών τραγουδιών με απίστευτο μπρίο και τρομερό χιούμορ κατόρθωσε να ξεσηκώσει το κοινό,   δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα στην παράσταση.
   Σε αυτό το μουσικό ταξίδι συμμετείχε και  ο Ιταλός τραγουδοποιός, κιθαρίστας  Steve Tesser έχοντας στις «αποσκευές» του δικά του τραγούδια αλλά και πασίγνωστες διασκευές ελληνικών και ξένων ροκ τραγουδιών.
   Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας κράτησε το μεγάλο μέρος της συναυλίας ερμηνεύοντας όλες τις μεγάλες δικές  του επιτυχίες, κάνοντας καίριες παρεμβάσεις ακόμα και με πολιτικά  σχόλια, ενώ δεν ξέχασε να θυμηθεί και να αφιερώσει τραγούδια στους μεγάλους φίλους του που έχουν πια  φύγει.
   Αυτοσαρκαζόμενος, με παιγνιώδη διάθεση, άλλοτε σοβαρός, άλλοτε νοσταλγικός κατόρθωσε να οδηγήσει  τους χιλιάδες θαυμαστές και ακροατές  του στη μέθεξη και να μυήσει  τους μικρότερους, τους «αρχαιολάγνους» όπως πολύ χαριτωμένα  τους αποκάλεσε στο καλό ελληνικό τραγούδι.
   Ήταν μια βραδιά  που έβλεπες ανθρώπους κάθε ηλικίας να βρίσκονται ακόμα και μέσα σε βάρκες  και καΐκια ή οι μικρότεροι να έχουν σκαρφαλώσει πάνω στο εκκλησάκι  του Άι- Νικόλα. Ζευγάρια να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται, μεγαλύτεροι να χορεύουν και να κουνιούνται ρυθμικά, ανάβοντας  τα χιλιάδες κινητά δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας.
   Αν κάτι θα θυμόμαστε από αυτή τη συναυλία, θα είναι η μεγάλη συμμετοχή των νέων παιδιών και  των ηλικιών  που είχαν περικυκλώσει τη σκηνή και έδωσαν με την παρουσία, το κέφι και το δυναμισμό  τους μια ξεχωριστή νότα στη βραδιά.