Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Φραγκίσκος Κάππος και η γιορτή της Φιστικιάς.

  Μέρες  γιορτής για  το φιστίκι και ο κ. Σωτήρης Θεοδώρου μας έστειλε μια πολύ παλαιά πλέον αφίσα από μια γιορτή του 1993.
  Η γιορτή της φιστικιάς είχε λάβει χώρα το 1992 και 1993 και τις αφίσες εκείνων των εορτών είχε  φιλοτεχνήσει  ο ξεχωριστός  για τη δουλειά  του και σημαντικός εικαστικός, ο Αιγινήτης Φραγκίσκος Κάππος.
   Η πρόσκληση πάνω στην αφίσα εκτός από τα ελληνικά είναι γραμμένη και σε  τρεις ακόμα ξένες γλώσσες ενώ εντύπωση προκαλεί η χρήση του όρου: "PISTACHIO FESTIVAL".
   Βεβαίως η γιορτή εκείνη δεν συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια, ενώ ακολούθησαν  τα "ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΑ" τα οποία περιελάμβαναν ένα σύνολο πολιτσιτικών εκδηλώσεων.
   Μην ξεχνάμε ότι εκείνες  τις εποχές και ακόμα παλαιότερα τη δεκαετία  του '80 ανθούσαν στην ελληνική επικράτεια κυρίως  του καλοκαιρινούς μήνες εκδηλώσεις του τύπου : "η γιορτή της μαρίδας" (στη Φρεαττύδα στον Πειραιά).
   Αφορμή για να δουν το φως της δημοσιότητας αυτές οι αφίσες του Φραγκίσκου Κάππου είναι η παρουσίαση της πρώτης αφίσας  του '92  στους πάγγους της ψαραγοράς.