Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Μια χειμωνιάτικη Σουβάλα

 Το ημερολόγιο δείχνει μόλις 30 Σεπτεμβρίου. Κυριακή μεσημέρι και ενώ κανονικά θα έπρεπε η εικόνα να είναι έστω φθινοπωρινή, η Σουβάλα έχει ντυθεί  για τα καλά τα χειμωνιάτικά  της. 
 Λιγοστά μαγαζιά ανοιχτά, ακόμα λιγότερη κίνηση  στον παραλιακό δρόμο και μερικά πλεούμενα να είναι δεμένα  στο γραφικό λιμάνι. Ο "Αλέξανδρος" (έτσι ακόμα αποκαλούν το βαποράκι τους οι  ντόπιοι) έχει διακόψει πλέον  τα καθημερινά  δρομολόγιά του προς Πειραιά και οι παραθεριστές έχουν προ πολλών ημερών κλείσει τα παντζούρια των εξοχικών κατοικιών τους. Στην παραλία που έσφυζε από ζωή και περαστικούς που έκαναν βόλτα, τώρα τα παγκάκια είναι άδεια, όπως και η μικρή παραλία με την παιδική χαρά  στο λιμάνι. Τα κύματα  του βοριά σπάνε στην παραλία χωρίς να απειλούν κανέναν κολυμβητή.
   Η Σουβάλα όπως και η Αγία Μαρίνα και άλλα σημεία  της Αίγινας έχουν μπει νωρίτερα φέτος στο χειμωνιάτικο ρυθμό τους. Ο "Ξενοφών" και ο "Ζορμπάς" κατόρθωσαν να ρίξουν απότομα τίτλους τέλους στο καλοκαίρι και να μας  περάσουν άγρια  στο χειμώνα.

 Ας ελπίσουμε ο Οκτώβρης να μας γλυκάνει  με το μικρό καλοκαιράκι του.

Η  Σουβάλα όμως κι έτσι παραμένει όμορφη και μας περιμένει.