Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Ένα πλούσιο μουσικό διήμερο προφεστιβαλικών εκδηλώσεων

  Η Αίγινα ήδη κινείται στους ρυθμούς  του 10ου Φεστιβάλ Φιστικιού με τις προεόρτιες εκδηλώσεις να πληθαίνουν και το πρόγραμμα  των φεστιβαλικών εκδηλώσεων να διατίθεται σε πολλά σημεία της πόλης.
  Ένα γεμάτο  Σαββατοκύριακο λοιπόν μας επιφυλάσσει η Οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ.
   Χθες εγκαινιάστηκε η έκθεση των 4 εικαστικών στην αίθουσα  του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας με τίτλο: "Γυναικεία Υπόθεση".
   Σήμερα Σάββατο το συγκρότημα Culamacus the band ανεβαίνει στην εξέδρα της παλαιάς προβλήτας υποσχόμενο ένα ψυχαγωγικό βραδινό με ελληνικά τραγούδια σε ρυθμούς swing. Αξίζει να θυμίσουμε ότι το ίδιο συγκρότημα είχε  ξεσηκώσει  τους θεατές στην περσινή του συναυλία στον ίδιο χώρο, μετά την τελετή έναρξης  του 9ου Φεστιβάλ Φιστικιού. Ώρα έναρξης 20.00.

Η Εστουδιαντίνα  Αίγινας, η παραδοσιακή ορχήστρα από παιδιά και νέους της Αίγινας θα δώσει την καθιερωμένη συναυλία της την Κυριακή στις 20.00 στην παλαιά προβλήτα. Η Εστουδιαντίνα έχει συμμετάσχει αρκετές φορές  στα προηγούμενα Φεστιβάλ και έχει διαγράψει τη δικής  της σημαντική πορεία με πετυχημένες εμφανίσεις  εντός και εκτός  Αιγίνης.


   Μπορεί να μην συμπεριλήφθηκε στις προ- φεστιβαλικές εκδηλώσεις, ωστόσο ο Μορφωτικός  Σύλλογος Κυψέλης αναβιώνει το παλαιό έθιμο  του Λειδινού στην πλατεία  της Κυψέλης την Κυριακή το απόγευμα  στις 18.30 μ.μ. Στην εκδήλωση συμμετέχει και το λαϊκό συγκρότημα  του κ. Εικοσιπεντάκη.