Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

"Το άνθος του γιαλού" στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας

 Παρουσιάστηκε χθες  το απόγευμα στις  7.00  στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Αίγινας στην Κυψέλη η θεατρική παράσταση βασισμένη στο χριστουγεννιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη: "Το άνθος  του γιαλού".
  Η θεατρική ομάδα αποτελούμενη από μαθητές  της Γ΄ τάξης  του σχολείου απέδωσε με κατάνυξη  τους χαρακτήρες του διηγήματος του κυρ- Αλέξανδρου και μας μετέφερε  στην ατμόσφαιρα  παλαιών εορτών όπου η ζωή των ανθρώπων ήταν σημαδεμένη από θρύλους, παλιές παραδόσεις, δοξασίες, ιστορίες  που λέγονταν από στόμα σε στόμα.
  "Το φως που έβλεπε ο Μάνος, ο φίλος  του ο Γιαλής, το βασιλόπουλο και η Λουλούδω, ο γέρο Λίμπος, οι γειτόνισσες της Σκιάθου, η βαθιά αγάπη και η προσμονή  του αγαπημένου, τα Χριστούγεννα που θα έρθουν για να τελειωθεί το μυστήριο και να  γίνει η σωτηρία".

  Στην παράσταση  συμμετείχαν οι μαθητές: Γιώργος Μποτσιβάλης, Γιάννης Τζίτζης, Νεκταρία Λαλαούνη, Αλεξάνδρα Σφήκα, Μαρία Μπήτρου, Δήμητρα Σαχτούρη, Ξένια Καλογεροπούλου, Αντώνης Παπαδόπουλος, Ιωάννα Μπόγρη, Νεκτάριος Γιαννούλης.

Σημαντική η ζωντανή μουσική (σαντούρι)  με την οποία ντύθηκε η ιστορία μας από τον καθηγητή κ. Ανδρέα Γιαννούλη.

Πριν από την παράσταση οι μαθήτριες Φιλλιόπη Μαργαρώνη και Ιωάννα Ρουμπά παρουσίασαν συνοπτικά  το έργο και τη μορφή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Οι  φωτογραφίες είναι από την τελευταία πρόβα.