Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

"Χριστούγεννα τον Αύγουστο". Μια αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη ιστορία.

Η νέα χριστουγεννιάτικη ιστορία  του Γ. Μπήτρου φέρει τον τίτλο: "Χριστούγεννα  τον Αύγουστο"  

Ένα ακόμα χριστουγεννιάτικο διήγημα  έρχεται να προστεθεί σε αυτά που έχουν κυκλοφορήσει τα προηγούμενα χρόνια. Μια αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη  ιστορία που ξεκινά από τη δεκαετία του ’70 και φθάνει ως τις μέρες μας, έχοντας ως κεντρική ηρωίδα  τη Ρίτα, μια παλιά ταξιθέτρια του κινηματογράφου «Σπλέντιτ» στο Πασαλιμάνι του Πειραιά. Η ιστορία μιας αγαθής και απλής ψυχής που κάποια στιγμή αποφασίζει  να γιορτάσει Χριστούγεννα τον Αύγουστο.

Η ιστορία ξεκινά από την Παλιά Κοκκινιά  και την οδό Θηβών, περνά από το Πασαλιμάνι και καταλήγει - μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα  - στην Αίγινα. Παρακολουθούμε τους ήρωες της ιστορίας μας από τη δεκαετία  του '70 έως τις μέρες μας παράλληλα με τα σημαντικά γεγονότα που σφράγισαν αυτές  τις εποχές.
 Η  Ρίτα από βοηθός  στο κουρείο του πατέρα της στην Οδό Θηβών καταλήγει ταξιθέτρια  σε ένα από τα μεγαλύτερα σινεμά στο Πασαλιμάνι. Ταυτίζει τη ζωή της με αυτό ώσπου συναντά το Θόδωρο σε ένα δρομολόγιο  του "Γεώργιος Διόγος" προς Αίγινα.
Οι ζωές  τους συναντιούνται και ενώνονται. Ζουν τα δικά  τους Χριστούγεννα, άλλα ευτυχισμένα και άλλα.... σημαδεμένα.

Οι δυο τους φτιάχνουν το δικό τους παράδεισο  στην Αίγινα και ζουν έτσι όπως ονειρεύτηκαν. Μόνο που στη ζωή της Ρίτας όταν  της συνέβαινε κάτι, ήταν....  Χριστούγεννα!

 Κυκλοφορεί  στο βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι" της Αίγινας.

Εξώφυλλο: Το καφενείο της κ. Τασίας Γαλάρη στην παραλία της Αίγινας.