Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Ανδρέα στο Κολέγιο Capranica της Ρώμης.




 Στο ιστορικό κολέγιο Capranica  περατώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές ο διακεκριμένος ιερέας της Ι. Μητροπόλεως Ύδρας αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δαρδανός με υποτροφία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
  Στο κολέγιο που βρίσκεται μέσα στον ιστορικό ιστό  της "αιώνιας πόλης" τιμήθηκε η μνήμη  του Αγίου Ανδρέα για δεύτερη χρονιά με ορθόδοξο εσπερινό που τέλεσε ο π. Νεκτάριος στο παρεκκλήσι του κολεγίου.

Η είδηση αυτούσια έχει ως εξής:

"Τελέσθηκε στο ιστορικό Κολέγιο Capranica, στο κέντρο της Ρώμης η ακολουθία του εσπερινού επι τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου υπό του Πανοσ. Αρχιμ. Νεκταρίου Δαρδανού. Ο π. Νεκτάριος διαμένει στο ως άνω κολέγιο με σκοπό την περάτωση των Μεταπτυχιακών του σπουδών στο Ποντιφικό Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο.
Στον εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: ο Πανοσ. Αρχιμ. Συμεών Κάτσινας – Αρχιερατικός Ρώμης, ο Πανοσ. Αρχιμ. Λάζαρος Θεοδοσίου (Οικουμενικόν Πατριαρχείον – Αρχιεπισκοπή Κωνσταντινουπόλεως) και ο Διάκονος π. Δημήτριος Κυριακίδης (Ι.Μ. Πάφου). Επίσης παρευρέθησαν: ο Διευθυντής του Κολλεγίου και πλήθος ιεροσπουδαστών.
Ο π. Νεκτάριος στην ολιγόλεπτη ομιλία του αναφέρθηκε στην μορφή του Αποστόλου Ανδρέου, ευχαρίστησε το διοικητικό προσωπικό του Κολλεγίου και τόνισε ότι εορτάζει λαμπρώς και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία που υφίσταται ως η πρώτη τη τάξει μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών και φέρει το ιστορικό προνόμιο της απόδοσης αυτοκεφαλιών στις τοπικές εκκλησιαστικές διοικήσεις.
Ας σημειωθεί ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά τελέσθηκε ο Ορθόδοξος Εσπερινός του Αγίου Ανδρέου στο ως άνω Κολλέγιο".