Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Πανηγύρισε η Παχεία Ράχη τον Άγιο της.

 Πολλοί ήταν οι Αιγινήτες που προτίμησαν να συμμετάσχουν στην πανήγυρη του Αγίου Διονυσίου του ενοριακού ναού της Παχείας Ράχης.
Τόσο  το απόγευμα της παραμονής  στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό, όσο και στην Θεία Λειτουργία της εορτής ο ναός γέμισε από προσκυνητές που με ευλάβεια παρακολούθησαν τις ακολουθίες.
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ  και παρέστησαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ι. Ζορμπάς, οι αντιδήμαρχοι κ. Γ. Σκαλτσιώτης και Δ. Καραγιάννης, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μ. Κουκούλη και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Π. Κασιμάκης.

Ο ενοριακός ναός  του Αγίου Διονυσίου αποτελεί έναν από τους ομορφότερους ναούς του νησιού και πολλοί είναι οι Αιγινήτες που προτιμούν να εκκλησιάζονται σε αυτόν στις μεγάλες εορτές  του έτους.

Είναι ο δεύτερος ενοριακός ναός που έκτισαν οι παλαιοί Παχιοραχίτες κατά τη διάρκεια  του 19ου αιώνα και οι εργασίες ανοικοδόμησης  του ολοκληρώθηκαν με χρήματα και εντολές του πρώτου Κυβερνήτης Ι. Καποδίστρια.


Φωτογραφίες : Δημοσθένης Παπαλεονάρδος.