Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

"Χωρίς οικογένεια" στον κινηματογράφο ΤιτίναΒασισμένη στο ομώνυμο κλασικό αριστούργημα της γαλλικής λογοτεχνίας του Έκτορα Μαλό, που έχει μεγαλώσει γενιές παιδιών σε όλο τον κόσμο, η ταινία «Χωρίς Οικογένεια» μεταφέρει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του μικρού Remi σε μια σύγχρονη, επική ταινία με μοντέρνο αέρα, υπέροχα σκηνικά, νοσταλγική ατμόσφαιρα και μια συγκινητική και πάνω απ’ όλα αισιόδοξη ιστορία ενηλικίωσης για μικρούς και μεγάλους. Στη γαλλική υπερπαραγωγή πρωταγωνιστούν οι Daniel Auteuil (Cache) και ο πρωτοεμφανιζόμενος νεαρός Maleaume Paquin. Την εξαιρετική αυτή κινηματογραφική μεταφορά με την παραμυθένια αίσθηση και τα διαχρονικά μηνύματα υπογράφει ο ταλαντούχος Antoine Blossier (Proie).
Λίγα λόγια  για την ταινία:
Ο Ρεμί, ένα νεαρό αγόρι που μεγαλώνει με την θετή του μητέρα, ξεκινά ένα ταξίδι περιπέτειας και ανεύρεσης της πραγματικής του οικογένειας, με την καθοδήγηση ενός μυστηριώδους, περιπλανώμενου θιασάρχη. Κοντά του, ο Ρεμί σκληραγωγείται στη δύσκολη ζωή του περιπλανώμενου θιάσου, όπου τραγουδάει για να κερδίσει το ψωμί του… Με παρέα τον πιστό του σκύλο και την μικρή του μαϊμού, θα περιηγηθεί στην Γαλλία και μέσα από φιλίες, γνωριμίες, αλλά και μοναξιά, θα καταλήξει να μάθει το μυστικό της καταγωγής του…

Σύγχρονη, επική ταινία, με μοντέρνο αέρα, υπέροχα σκηνικά, νοσταλγική ατμόσφαιρα, μια συγκινητική και αισιόδοξη ιστορία ενηλικίωσης για μικρούς και μεγάλους.
Σκηνοθεσία: Αντουάν Μπλοσιέ
Ηθοποιοί: Ντανιέλ Οτέιγ, Βιρζινί Λεντουαγέν, Ζακ Περέν, Λουντιβίν Σανιέ
Διάρκεια: 105 λεπτά
  

Μέρες και ώρες προβολών: 
Παρασκευή  13/12 : 18.30  και 20.30
Σάββατο   14/12 :    16.30 - 18.30 και 20.30
Κυριακή   15/12 :   16.30 και 18.30