Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ευαγγελία Ρεκλείτη: Ένα μάθημα από την Τανζανία

Για δύο βδομάδες η δική μας Βαγγελίτσα βρέθηκε μαζί με ομάδα Ελλήνων στο Κιλιμάντζαρο σε χωριό της Τανζανίας όπου μαζί με άλλους προσέφερε πολλά  στα παιδιά  του σχολείου του χωριού Mtakuja.
  Η εμπειρία τεράστια και δεν μπορεί να αποτυπωθεί  μέσα στις εκατοντάδες των φωτογραφιών που ανήρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Face book. Η ανεπιτήδευτη αγάπη για τον άνθρωπο,  η διάθεση προσφοράς και διακονίας ξεπερνούν τα σύνορα, τα χιλιόμετρα, τις αποστάσεις, τις δυσκολίες, το χρώμα, τις φυλές.
Αρκεί να υπάρχει  ψυχή.

Η ίδια  σημειώνει στη σελίδα  της:

 

Tο σώμα είναι εδώ αλλά το μυαλό και η ψυχή έχουν μείνει εκεί...
Εκεί όπου μια ομάδα Ελλήνων με κοινό στόχο και όραμα δώσαμε γλυκίσματα, ρούχα, παπούτσια, τετράδια , μπογιές, μαρκαδόρους, στυλό μολύβια, σάκες... Εκεί όπου χτίσαμε σχολικές τουαλέτες, που κάναμε μάθημα στα παιδιά, που παίξαμε και τραγουδήσαμε μαζί τους.... Εκεί όπου αγκαλιαστήκαμε με τους Μασάι, χορέψαμε μαγειρέψαμε φάγαμε, ΖΗΣΑΜΕ μαζί τους!
Αλλά και εκεί όπου πήραμε πολλά περισσότερα από όσα δώσαμε...... εκεί όπου πήραμε αμέτρητες παιδικές αγκαλιές, και άπειρα αθώα μάτια άγγιξαν τις καρδιές μας στο βάθος τους.
Εκεί όπου το κάθε λεπτό περιέκλειε και ένα ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ για όλους μας!!!
Παιδιά και ενήλικες του χωριού Mtakuja της Τανζανίας σας Ευχαριστώ για όλα και είμαι σίγουρη πως θα ανταμώσουμε σύντομα ξανά!!