Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Δύο δρομολόγια από τη Saronic Ferries τις καθημερινές.

 Δύο δρομολόγια καθημερινά για την επόμενη χρονική περίοδο θα εκτελεί η Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού με σημερινή ανακοίνωσή της που δημοσιεύεται στο site  της Κοινοπραξίας και στη σελίδα της στο Face book.
  Συγκεκριμένα για τις ημέρες Δευτέρα - Τρίτη και Πέμπτη που εκτελεί δρομολόγια θα υπάρχουν 2 αναχωρήσεις από Πειραιά και Αίγινα ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της Αίγινας που έχουν μεγάλη ανάγκη να ταξιδέψουν και να επιστρέψουν στην οικία  τους. Την Κυριακή θα εκτελείται ένα δρομολόγιο.
Τις υπόλοιπες ημέρες δρομολόγια εκτελεί  το πλοίο "Άγιος Νεκτάριος"
Η προσθήκη ενός ακόμα  δρομολογίου τις ημέρες  που αναφέραμε προήλθαν μετά από ενέργειες του Δήμου Αίγινας, φορέων, ιατρών αλλά και τη δημοσίευση του Aegina portal όπως αναφέρει  το Δελτίο Τύπου της Κοινοπραξίας.

Τα δρομολόγια αναγράφονται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα καθώς και το Δελτίο Τύπου.

Δελτίο Τύπου:

"H Saronic Ferries αυξάνει τον αριθμό των δρομολογίων της από Πειραιά προς Αίγινα και αντίστροφα, με σκοπό την εξυπηρέτηση της αυθημερόν μετακίνησης συμπολιτών που το έχουν απόλυτη ανάγκη.
Σε συνέχεια δημοσιεύματος στο AeginaPortal ενημερώνει το επιβατικό κοινό σχετικά με την προσθήκη επιπλέον, απογευματινού δρομολογίου όσες καθημερινές εκτελεί δρομολόγιο.
Συγκεκριμένα, κατόπιν και επικοινωνίας με τον κ. Σωκράτη Δούκα και τον κ. Γιώργο Σκαλτσιώτη από τον Δήμο Αίγινας, ανακοινώνουμε πως από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 και για κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, η Saronic Ferries θα εκτελεί δύο (2) δρομολόγια ημερησίως από Πειραιά προς Αίγινα και αντίστροφα. Ένα πρωινό και ένα απογευματινό. Οι λεπτομέρειες για τις ώρες των δρομολογίων αυτών φαίνονται στην παρακάτω εικόνα.
Το πρόγραμμα, όπως προαναφέρθηκε, τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι νεότερων αποφάσεων σχετικά με τα μέτρα κατά της πανδημίας. Σε περίπτωση που υπάρξει η οποιαδήποτε αλλαγή, η Saronic Ferries θα προβεί εκ νέου σε αναλυτική ανακοίνωση προς το επιβατικό κοινό.
Απευθυνόμενη στους μόνιμους κατοίκους της Αίγινας, η Saronic Ferries συνιστά απόλυτο εφησυχασμό και διευκρινίζει πως οι έλεγχοι των απαραίτητων δικαιολογητικών εγγράφων οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ απο την περασμένη Δευτέρα και οι οποίοι πραγματοποιούνται ήδη από τους πράκτορες εισιτηρίων και τις λιμενικές αρχές, τόσο κατά την έκδοση εισιτηρίων όσο και κατά την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών, θα είναι ενδελεχείς.
Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε με γνώμονα τη διευκόλυνση συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή/και ανήκουν σε ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες και η καθημερινή μεταφορά τους προς και από Πειραιά είναι αναγκαία.
Ευχαριστούμε όλους όσοι μέχρι τώρα έχουν σεβαστεί απόλυτα τα μέτρα και σας υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά να ταξιδέψετε μαζί μας μόνο σε περίπτωση που η ανάγκη είναι επιτακτική.
Μένουμε σπίτι και μένουμε πιο κοντά από ποτέ".