Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Μια μεγάλη δωρεά για το 2ο Γυμνάσιο Αίγινας.



Με  τους καλύτερους  οιωνούς  ξεκίνησε  η νέα  χρονιά  για  το 2ο Γυμνάσιο Αίγινας.

Με  πολύ χαρά και  συγκίνηση  παραλάβαμε  το Σάββατο 9  Ιανουαρίου  τη  δωρεά  έντεκα καινούργιων μονάδων ηλεκτρονικών υπολογιστών που προορίζονται  για την ανανέωση  του εξοπλισμού του εργαστηρίου Πληροφορικής  του  Σχολείου.

Στο  ήδη  υπάρχον εργαστήριο Πληροφορικής που διεξάγεται  το μάθημα της  Πληροφορικής καθώς και άλλα  μαθήματα όταν  χρειάζεται, αλλά και στο γενικότερο ψηφιακό εξοπλισμό του σχολείου, η δωρεά αυτή  έρχεται να αναβαθμίσει τη λειτουργία του σχολείου και την παρεχόμενη εκπαίδευση  σε αυτό.

 

Οφείλουμε  ως εκπαιδευτική  κοινότητα  να ευχαριστήσουμε θερμά για τη μεγάλη δωρεά τους, τις  οικογένειες  των αδελφών Χαβάτζια που μόλις πληροφορήθηκαν την ανάγκη  εκσυγχρονισμού του εργαστηρίου,  έδειξαν ενδιαφέρον και θέλησαν να προχωρήσουν σε  αυτή  την προσφορά προς  του μαθητές μας και  προς τα  ελληνόπουλα γενικότερα.

Οι οικογένειες των αδελφών Χαβάτζια έχουν καταγωγή από την Κύπρο και  δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε Κύπρο  και Η.Π.Α (Καλιφόρνια).

Ευχαριστούμε  ιδιαιτέρως  τον κ. Παπαγεωργίου  Δημήτριο  που επικοινώνησε μαζί τους και ανέφερε την ανάγκη του  σχολείου μας.

Την  υποδιευθύντρια  του σχολείου φιλόλογο Πετρίτου Νεκταρία  που ανέλαβε  το έργο  του συντονισμού  των ενεργειών και τη διεκπεραίωση των  διαδικασιών.

Τον καθηγητή Πληροφορικής  του σχολείου κ. Παππά Θωμά  για  τη συνεργασία.

Τέλος την  Εταιρεία  Μεταφορών «Ένωση  Αργοσαρωνικού» της οικογένειας Λαδά  και  τους υπαλλήλους της για την ευγενική  προσφορά  τους να  μεταφέρουν δωρεάν και να παραδώσουν το υλικό στο σχολείο μας.

 Οι  ενέργειες  αυτές  έρχονται  να ενισχύσουν τον καθημερινό αγώνα του σχολείου  σε μια  εποχή όπως είναι  η σημερινή που τα ψηφιακά  εργαλεία  καθορίζουν κατά  πολύ την εκπαιδευτική διαδικασία.  Το σχολείο έρχεται σε συναλλαγή με τη συνεχώς διαφοροποιούμενη πραγματικότητα. Οι εκπαιδευτικοί ως ειδικοί  που εργαζόμαστε με παιδιά, εφήβους και τις οικογένειες που τους πλαισιώνουν έχουμε το προνόμιο να μετέχουμε στο μέλλον. Το στοίχημα για εμάς είναι τα πολύτιμα ψηφιακά εργαλεία να αξιοποιηθούν ως εργαλεία ζωής.

 

 Με τέτοιες  γενναιόδωρες  προσφορές  πολλοί  συνάνθρωποι μας, Έλληνες του εξωτερικού αλλά και συμπολίτες μας δηλώνουν ενεργητικά  παρόντες  και η συμβολή τους είναι ουσιαστική. Βοηθούν ένα σχολείο σε ένα νησί της Ελλάδας να υπερπηδά εμπόδια, να προοδεύει, να κρατά ζωντανή τη φλόγα της δημιουργίας.

 

Τους  ευχαριστούμε θερμά, διότι μέσα σε αντίξοες συνθήκες απέδειξαν ότι, αν υπάρχει κοινή πίστη  που στοχεύει στο καλό των παιδιών μας, θέληση, πνεύμα  αλληλεγγύης και συναδέλφωσης μπορούν να γίνουν πολλές και σημαντικές αλλαγές στην εκπαίδευση.

 

Με   ευγνωμοσύνη

 

Ο Διευθυντής

Οι  καθηγητές και καθηγήτριες 

Οι  μαθητές και οι μαθήτριες  του σχολείου.