Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Λιτός αλλά ουσιαστικός ο εορτασμός του Ευαγγελισμού και της 25ης Μαρτίου στην Κυψέλη.

Κάτω από έναν λαμπερό ήλιο και με  σκηνικό   την σημαιοστολισμένη πλατεία της Κυψέλης, ο φετινός εορτασμός  της διπλής  γιορτής είχε μια  ιδιαίτερη λαμπρότητα και σημασία.

Ίσως σε κάποιες επετείους η σιωπή να είναι πιο ηχηρή. Η σιγή να βοηθά  στην περισυλλογή και τον αναστοχασμό. Κάτι που αναλογεί και αρμόζει στη συμπλήρωση των διακοσίων χρόνων  την μεγάλη επανάσταση.

Χωρίς την παρουσία  των αντιπροσωπειών των σχολείων με  τις σημαίες  τους και τη συμμετοχή πολλών επισήμων ή ιερέων, οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις σφραγίστηκαν από  το εμπνευσμένο λόγο του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας  αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Δαρδανού, ο οποίος εκπροσώπησε  το  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας  κ.κ. Εφραίμ

Την παραμονή το απόγευμα τελέστηκε ο πανηγυρικός  Εσπερινός  της εορτής. Της ακολουθίας προέστη ο πρωτοσύγκελλος  της  Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας αρχιμ. Νεκτάριος Δαρδανός ο οποίος κήρυξε εμπνευσμένα περί ελευθερίας λαμβάνοντας αφορμή από τη συμπλήρωση των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση  του 1821.

Παρόντες ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ι. Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Καραγιάννης και ο αξιωματικός  του Π.Ν. υποδιοικητής  του Κέντρου Λήψης Σημάτων Τούρλου κ. Ν. Πανταζής.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η πανηγυρική Δοξολογία μετά  την Θ. Λειτουργία ενώ ο αρχιμ. Νεκτάριος Δαρδανός αντί πανηγυρικού λόγου ανέγνωσε  την εγκύκλιο  της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας  της Ελλάδος για την επέτειο  του ’21.

Ακολούθησε  το καθιερωμένο  τρισάγιο  στο Ηρώο  της πλατείας παρουσία αρκετού κόσμου που είχε σκορπιστεί σε όλο το μήκος και το πλάτος  της πλατείας.

Από το φετινό εορτασμό έλειπαν οι αντιπροσωπείες των σχολείων και η μικρή μαθητική παρέλαση που γίνεται στον κεντρικό δρόμο της Κυψέλης.

Ας  ευχηθούμε όλα να  κυλήσουν  ομαλά  και του χρόνου να εορτάσουμε όλοι με  την παλλαϊκή συμμετοχή που αρμόζει σε αυτήν την ημέρα  και τη λαμπρότητα  που της αναλογεί.