Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Με τη φινέτσα μιας άλλης εποχής.

Αρκετό καιρό τώρα στο συνεργείο  του κ. Δ. Ροδίτη  στην Κυψέλη είναι σταθμευμένη μια παλιά  ντίβα των δρόμων. Ένα μικρό πουλμανάκι που μας γυρίζει πίσω στις δεκαετίες  του '70 ή και του '60. 

Με  πολύ μεγάλη φροντίδα και σεβασμό  στην αρχική του μορφή έχει συντηρηθεί και καμαρώνει ανάμεσα στις σύγχρονες λαμαρίνες  που την περιστοιχίζουν. Πλησιάζοντας βλέπει κάποιος το υψηλό  γούστο την καλαισθησία τις απαράμιλλες γραμμές  της σχεδίασης, τη λειτουργικότητα  του οχήματος, τους  ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους. Κάθε σημείο  του, κάθε αντικείμενο του μαρτυρούν  το υψηλό γούστο και τη φινέτσα μιας άλλης εποχής.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ροδίτης, το αυτοκίνητο είναι ιδιοκτησίας ενός  Γάλλου κατοίκου της Αίγινας, ο οποίος το αγόρασε  στη Λατινική Αμερική, το μετέφερε  στη Γαλλία και από κει το έφερε  στην Αίγινα. Έχοντας διανύσει δεκαετίες ζωής αλλά  και τη μισή υφήλιο εμείς δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε  τον ιδιοκτήτη  του για  την αγάπη  του σε αυτό το αυτοκίνητο που έχει  τη δική  του ιστορία αλλά κυρίως για την ομορφιά που μας προσφέρει καθημερινά  με  την άψογη  εικόνα  του.