Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Με το παιδικό μιούζικαλ: "Ο λαγός και η χελώνα" ολοκληρώθηκε το 12ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

Με τον αθάνατο μύθο του Αισώπου διασκευασμένο από την κ. Ελένη Καρβέλη και σε σκηνοθεσία του Μπάμπη Κλαλιώτη ολοκλήρωσε τις παραστάσεις του το 12ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας. Η παράσταση αποτέλεσε  μια έκπληξη για μικρούς και μεγάλους που την παρακολούθησαν. Ένα μιούζικαλ με ζωντανή μουσική που έγραψαν και έπαιξαν επί σκηνής τα αδέλφια Γιώργος και Αλέξανδρος Παππάς ώθησε μικρούς και μεγάλους να τραγουδήσουν και να χαρούν με τις περιπέτειες  του λαγού και της χελώνας.
Πέρα από το γνωστό μύθο οι συντελεστές της παράστασης κατόρθωσαν να περάσουν στο πολυπληθές ακροατήριο μηνύματα ζωής. Ο ανταγωνισμός, ο σεβασμός της  ξεχωριστής προσωπικότητας του καθενός, το  μπούλινγκ, η άμιλλα, ο σεβασμός  του άλλου ήταν μερικά από τα μηνύματα που πέρασαν στην πλατεία  χωρίς διδακτισμό αλλά  με όχημα  το τραγούδι και το χορό. 
Πραγματικά ήταν το ιδανικό κλείσιμο των παραστάσεων  για το 12ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, με ένα έργο για παιδιά  που άφησε  τις καλύτερες εντυπώσεις. 
Η παράσταση ήταν προγραμματισμένη  για τις  2 Αυγούστου αλλά  τεχνικοί λόγοι μετέφεραν την παρουσίαση της το Σάββατο 13 Αυγούστου.
Τους ρόλους ερμήνευσαν με κέφι, ζωντάνια και μέτρο οι: Στέλλα  Μπονάτσου, Γιώργος Παππάς και Αλέξανδρος Παππάς.
"Ο λαγός και η χελώνα" ήταν η τρίτη παράσταση  για παιδιά  που φιλοξένησε  το 12ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας και η επιλογή αυτή δικαιώθηκε τόσο από τη μεγάλη προσέλευση των μικρών θεατών όσο και από το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.