Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

"Έγκλημα και τιμωρία" Μια παράσταση με την υπογραφή της κ.Όλιας Λαζαρίδου στο 12ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

Η μαγεία του Θεάτρου  ζυμωμένη από  τον αιώνιο  λόγο  του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, από την ευαισθησία  και την ποιότητα μιας  ηθοποιού - σκηνοθέτιδος, η ειλικρίνεια και τιμιότητα  των συντελεστών, η άψογη πειθαρχία, το μέτρο και η συνεργασία οδηγούν σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Η παράσταση  του έργου "Έγκλημα και Τιμωρία" του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία  της Όλιας Λαζαρίδου υπήρξε μια από τις πιό ιδιαίτερες και συγκλονιστικές στιγμές  του 12ου Φεστιβάλ  Θεάτρου.
Η απογείωση της απλότητας  του εικαστικού κ. Χρήστου Μποκόρου, οι φωτισμοί, τα χρώματα, τα λιτά και ουσιαστικά κοστούμια οι ερμηνείες  των τεσσάρων νέων ηθοποιών υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία  της  κ.Όλιας Λαζαρίδου  ήταν τα βασικά συστατικά  της παράστασης.

Ένα μεγάλο κοινό υποδέχθηκε και χειροκρότησε την παράσταση της οποίας τα έσοδα προορίζονταν για την ενίσχυση  του συσσιτίου του Λεουσείου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος.
Την παράσταση  προλόγισε η κ. Όλια Λαζαρίδου.
Να σημειώσουμε ότι οι πρόβες  για το ανέβασμα  της παράστασης ξεκίνησαν από την Αίγινα, από τους χώρους του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης. Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά  στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

Ανάμεσα στους θεατές η ερμηνεύτρια κ. Χάρις Αλεξίου η οποία αυτήν την εποχή συνεργάζεται με τηνκ.Όλια Λαζαρίδου για το ανέβασμα έργου με κείμενα Φώτη Κόντογλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Την παράσταση παρακολούθησε η αντιδήμαρχος  κ. Μαίρη Κουκούλη.