Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

"ΑΦΑΙΑ" καθημερινώς δια Αίγινα.


 "Καθημερινώς  δια Αίγινα" πληροφορεί η πάνινη ταμπέλα τους επιβάτες. Μια καταπληκτική και άγνωστη φωτογραφία ανακάλυψε η κ. Ανίτα Λεούση Χαρτοφύλακα από τον αρχείο Vendora και τη δημοσίευσε στη σελίδα  της στο Face book.

Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Αίγινας την εποχή που όλα τα πλοία ακόμα και τα φέρυ έδεναν μπροστά στο "Αιάκειον". Τέλη δεκαετίας  του '60 και ίσως αρχές του '70 αν κρίνουμε από το αυτοκίνητο που επιβιβάζεται. Μικρά  αγόρια χαζεύουν την φόρτωση  του πλοίου - μια συνηθισμένη νησιώτικη εικόνα - και μια μητέρα με την κόρη της περιμένουν κρατώντας τσάντες στο χέρι. Είναι καλοκαίρι! Από εκείνα τα παλιά όμορφα γαλήνια καλοκαίρια  της Αίγινας. Ένα αυτοκίνητο επιβιβάζεται από τα λίγα  που κυκλοφορούσαν στο νησί.

Η πάνινη ταμπέλα διαφημίζει τις καθημερινές αναχωρήσεις  του "ΑΦΑΙΑ" δια Αίγινα!

Πιο πίσω  το "Αιγινάκι" πάνω στο οποίο διακρίνονται επιβάτες και στην άκρη μόλις διαγράφεται το καμπαναριό  της Παναγίτσας.

Όμορφη νοσταλγική φωτογραφία γεμάτη ζωή! 

Άλλη μια  φωτογραφία του "ΑΦΑΙΑ" προστίθεται σε τόσες άλλες που κυκλοφορούν πλέον στο διαδίκτυο αναδεικνύοντας το, το πιο φωτογραφημένο φέρυ μπωτ  της γενιάς του και το περισσότερο αποτυπωμένο σε καρτ - ποστάλ εποχής.

Αν θέλουμε  να δούμε  την ποιότητα  της εποχής, ας  ρίξουμε μια ματιά  στη γραμματοσειρά  του ονόματος  του πλοίου. Με πόση καλαισθησία είναι γραμμένο το όνομα και με μια ελαφριά κλίση προς την κίνηση του πλοίου.

Ευχαριστούμε κ. Λεούση για αυτή την τόσο όμορφη φωτογραφία.

Άραγε ποια να είναι αυτά  τα παιδιά.