Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

400 χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου Διονυσίου. Εορταστικές εκδηλώσεις στην Αίγινα.

Την επέτειο  των τετρακοσίων χρόνων από την Κοίμηση  του Αγίου Διονυσίου εορτάζει φέτος η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης και  για το λόγο αυτό προγραμματίζονται εκδηλώσεις στην Αίγινα τις ημέρες  της εορτής  της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου στις 24  Αυγούστου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις  θα ξεκινήσουν από την Κυριακή 21  Αυγούστου στον Ναό  της Παχείας Ράχης όπου θα τελεστεί αρχιερατική Θεία  Λειτουργία και θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες από τους Μπήτρο Γεώργιο και Δέδε Ιωάννη.

Το διήμερο  23 - 24 Αυγούστου με  κέντρο  τον Ιερό  Ναό  του Αγίου Διονυσίου στο Νοσοκομείο Αιγίνης θα τελεστούν ο πανηγυρικός εσπερινός (23/8)  της εορτής, ο Όρθρος και η Θεία  Λειτουργία  (24/8)  και το απόγευμα  της ίδιας μέρας  θα πραγματοποιηθεί επιστημονική εσπερίδα με θέμα  τα 400 χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μικρή συναυλία βυζαντινών ύμνων από τη χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής υπό τη διεύθυνση  του πρωτοψάλτη - καθηγητού μουσικής κ. Δημήτρη Καλομοίρη.