Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Εκδηλώσεις στην Παχεία Ράχη για τα 400 χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου Διονυσίου.

Ο πρώτος κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων, που οργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας για την επέτειο των 400 χρόνων από την κοίμηση του Αγίου Διονυσίου, ξεκίνησε σήμερα Κυριακή 21/8 από τον μοναδικό ενοριακό ναό της Αίγινας που υπάρχει στο νησί, τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Παχείας Ράχης.

Στον ιστορικό ναό που εγκαινιάστηκε το 1864, τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία  χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ. τον οποίο πλαισίωσαν ο πρρωτοσύγκελος αρχιμ. Νεκτάριος Δαρδανός, ο εφημέριος του ναού αρχιμ. Φιλόθεος Πετράκος και ο π. Στυλιανός Κουτσούκος.
Τελέστηκε ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις κτητορικό μνημόσυνο για  τους κτήτορες και ευεργέτες  του ναού και ακολούθησαν σύμφωνα με το πρόγραμμα δύο ομιλίες.

Ο κ. Γ. Μπήτρος ανέπτυξε το θέμα: "Η παρουσία και η τιμή του Αγίου Διονυσίου στην Αίγινα" και ο κ. Ι. Δέδες το θέμα:"Ματιές ες ναοδομικές ιδιαιτερότητες του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Παχείας Ράχης".

Παρέστη πλήθος κόσμου μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας κ. Γιώργος Καλόφωνος και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παχείας Ράχης κ. Βίλμα Σινάνογλου.