Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Ένα απόγευμα στην οικία του ζωγράφου Νίκου Νικολάου

Ένα διαφορετικό απόγευμα λίγο μετά  τη βροχή απόλαυσαν όσοι θέλησαν να ακολουθήσουν στην επίσκεψη - ξενάγηση στο σπίτι του ζωγράφου Νίκου Νικολάου.

Το 1964 ο ζωγράφος αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αίγινα. Το σπίτι που δημιούργησε με την προσωπική του σφραγίδα, την αισθητική και την άποψη του, απετέλεσε για χρόνια χώρο δημιουργίας, έμπνευσης και πνευματικών ζυμώσεων. Ένα σημείο συνάντησης  για την παρέα  των "τριών" Καπράλο - Νικολάου - Μόραλη, και πολλών άλλων.

Σήμερα το σπίτι έχει ανακαινισθεί χάρη στη φροντίδα  του κ. Θεόδωρου Ζουμπουλάκη και είναι επισκέψιμο  για το κοινό.
Σε ένα ειδυλλιακό σημείο με θέα τη θάλασσα και τα μικρά ξερονήσια  του Σαρωνικού, ο νους  του ανθρώπου ταξιδεύει και αναπολεί.

Η Ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας, οργάνωσε  την επίσκεψη στο σπίτι του Ν. Νικολάου χθες Πέμπτη 25 Αυγούστου και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εξαιρετική.

Ο κ. Γιώργος Καλόφωνος ανέφερε  πολλά στοιχεία για  το σπίτι και τη ζωή σε αυτό καθώς και για την πνευματική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες στους κήπους και το εσωτερικό του σπιτιού από τις συζητήσεις και τις συναντήσεις τόσων πνευματικών προσώπων.
Το σπίτι - ατελιέ  του Νίκου Νικολάου είναι ανοικτό κάθε Τετάρτη και Σάββατο και ώρες 18.30 - 20.30.
Πολλές ευχαριστίες  στον κ. Ανδρέα Θεοδώρου για το χρόνο που διέθεσε για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη.