Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Απομακρύνονται οι λαμαρίνες από το προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.

Απομακρύνονται το επόμενο διάστημα  οι λαμαρίνες που χρησίμευαν ως διαχωριστικό μεταξύ του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του Κυβερνείου. Οι λαμαρίνες αυτές είχαν τοποθετηθεί  πριν από δέκα χρόνια σχεδόν προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης  του Καποδιστριακού κτιρίου.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε ένα μεγάλο βαθμό , ώστε  να φιλοξενηθούν στο κτίριο οι επετειακές εκδηλώσεις για το 1821  και η μεγάλη έκθεση  της Βουλής των Ελλήνων με θέμα  τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Ωστόσο οι λαμαρίνες συνέχισαν να υπάρχουν και να αμαυρώνουν αισθητικά  το χώρο αλλά κυρίως να παρεμποδίζουν τον προαυλισμό των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου   καταλαμβάνοντας  ένα μεγάλο τμήμα  του προαυλίου.

Μεγάλο πρόβλημα επίσης σημειωνόταν και κατά τις ημέρες λειτουργίας του Φεστιβάλ Θεάτρου στον ίδιο χώρο.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Αίγινας και της Διευθύντριας  του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Αρχοντούλας Γεωργοπούλου και με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Παιδείας αποφασίστηκε να  κατασκευαστεί προσωρινή περίφραξη μέχρι να παραδοθεί πλήρως το έργο από την ανάδοχο εταιρεία και η απόθεση της παρούσης περίφραξης (λαμαρίνες) στο εσωτερικό χώρο προς  το Κυβερνείο.

Ήδη όπως διακρίνεται από τις φωτογραφίες η νέα σιδερένια περίφραξη έχει τοποθετηθεί και τις επόμενες μέρες  θα αφαιρεθεί η παλαιά. Απελευθερώνεται έτσι ένα μεγάλο μέρος για  τους μαθητές  του 2ου Δημοτικού Σχολείου όπου θα μπορούν να αναπτύσσουν τις δραστηριότητες  τους χωρίς  την επικινδυνότητα των λαμαρινών.