Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

"Ο θησαυρός της Βαγίας" της Ζ. Σαρρή κυκλοφορεί εικονογραφημένος.

Μια  ευχάριστη έκπληξη  για τις ημέρες των εορτών περιμένει  τους μικρούς αναγνώστες και όχι μόνο! Κυκλοφορεί  το βιβλίο  - θρύλος  "Ο  θησαυρός  της Βαγίας" εικονογραφημένος από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ . Οι μικρότεροι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν μέσα από τις σελίδες  του βιβλίου της περιπέτειες  της γνωστής ομάδας παιδιών που ενώ έρχονται για ανέμελες διακοπές στη Βαγία  της Αίγινας, εμπλέκονται οικειοθελώς σε μια περιπέτεια αναζήτησης  θησαυρού. 

Σκαρφαλώνουν στην Αφαία στην Παλαιά Χώρα, κάνουν μπάνιο, ταξιδεύουν με τον "Πορτοκαλή Ήλιο" απολαμβάνουν την καλοκαιρινή Αίγινα, όπως ήταν  πριν από πολλά χρόνια.

Από  τη σελίδα των εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗ αντιγράφουμε  το σημείωμα που υπάρχει στην παλαιότερη έκδοση του βιβλίου  και αναφέρεται στην υπόθεση του.

Μια γνήσια περιπέτεια, όπου οι κυνηγοί του θησαυρού εδώ δεν είναι μεγάλοι, αλλά τα παιδιά. Ένας θησαυρός στην Αίγινα; Και μάλιστα στη Βαγία; Ναι, στη Βαγία, εκεί που είχε "παντρευτεί" δώδεκα χρονών τον Παναγιώτη, τότε, στα 1936. Τώρα η Ζωή είναι πάλι στην Αίγινα, όχι παιδί ανέμελο, όχι κορίτσι στην Κατοχή, μα μεγάλη, απλά μεγάλη. Καλοκαίρι σ' ένα ελληνικό νησί, καλοκαίρι με παιδιά. Καλοκαίρι μ' ένα θησαυρό που περιμένει να τον βρουν.


Ένα από τα σύγχρονα "κλασικά" βιβλία για παιδιά και για νέους, όπου μαζί με την αναζήτηση του κρυμμένου θησαυρού έρχεται στην επιφάνεια το φως, η χαρά, η ανεμελιά, ο ήλιος της Ελλάδας. Και προσοχή - ένα ελληνικό βιβλίο περιπέτειας...  


 Πραγματικά ένα αξιόλογο δώρο  για τα Χριστούγεννα.