Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Μια χριστουγεννιάτικη βραδιά με τo διήγημα "Η Γιαγιά Singer"

Η παρουσίαση ήταν η αφορμή για να βρεθούν καλοί φίλοι, συνάδελφοι και αγαπημένα πρόσωπα, φίλοι του βιβλίου και του πολιτισμού της Αίγινας στην αίθουσα  του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας χθες Κυριακή 11 Δεκεμβρίου το απόγευμα.

Η στολισμένη αίθουσα, ο όμορφος διάκοσμος, ζέσταναν την ατμόσφαιρα για να υποδεχθούν ένα μεγάλο κοινό που γέμισε την αίθουσα και παρακολούθησε την παρουσίαση  του χριστουγεννιάτικου διηγήματος  του Γιώργου Μπήτρου "Η γιαγιά Singer"  που κυκλοφόρησε πέρσι τέτοια εποχή αλλά  λόγω των υγειονομικών μέτρων δεν κατέστη δυνατή η παρουσίασή του.

Για  το βιβλίο μίλησε ο γλωσσολόγος και καθηγητής ξένων γλωσσών κ. Νεκτάριος Παύλου και αποσπάσματα ανέγνωσε η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μουσική και τραγούδι που ερμήνευσαν η κ. Μήνα Παύλου, σοπράνο, φοιτήτρια  του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο παινίστας καθηγητής μουσικής κ. Γρηγόρης Αιβαζόπουλος.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αίγινας, ανάμεσα τους η Διευθύντρια  του 1ου Γυμνασίου Αίγινας κ. Χρυσούλα Μονοχρούσου, και η υποδιευθύντρια  του ίδιου σχολείου κ. Αννίτα Χαρτοφύλακα - Λεούση , η υποδιευθύντρια  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας κ. Νεκταρία Πετρίτου και πολλοί καθηγητές του ίδιου σχολείου, ο Πρόεδρος  του Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γεώργιος Σουλιώτης, ο Πρόεδρος της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης κ. Γιώργος Καλόφωνος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Φλώρα Αλυφαντή, η συγγραφέας κ.Λιλή Μαυροκεφάλου, ο ιατρός κ. Μ. Γύρας, ο συγγραφέας κ. Μιχάλης Μουτσάτσος και πολλοί φίλοι.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με κεράσματα και ευχές για τις ημέρες  των εορτών.