Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων Αγίου Διονυσίου.

 

Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων

Η Εορτή του Πολιούχου του νησιού μας ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ έχει οριστείολοήμερη αργία.

Από την 16ηΔεκεμβρίου τα Δημόσια, Δημοτικά Καταστήματα, τα κτήρια των Νομικών Προσώπων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, τα ιδιωτικά καταστήματα, οι οικίες και τα πλοία που θα βρίσκονται στο λιμάνι της Αίγινας θα σημαιοστολιστούν.

Το βράδυ θα φωταγωγηθούν τα Δημοτικά, Δημόσια Καταστήματα, οι Εκκλησίες και τα πλοία.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

17.30: Εγκαίνια Έκθεσης «Κωνσταντίνος Αρτέμης, ο τελευταίος ναζαρηνός» στο Κέντρο Νεότητας Ιεράς Μητροπόλεως εν Αιγίνη (πλησίον Ιερού Μητροπολιτικού Ναού).

18.30: Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιγίνης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ με την συμμετοχή του ιερού κλήρου της νήσου.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

7.00:Ακολουθία του Όρθρου στον εις άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

7.30:Καταβασίες και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

10.00:Δοξολογία και στην συνέχεια λιτανευτική πομπή, η οποία μέσω των οδών Μητροπόλεως, Θωμαΐδου, Αιακού, Λεωφ. Δημοκρατίας, Αχιλλέως και Αφαίας θα καταλήξει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου.

16.30:Εσπερινός αποδόσεως στον εις άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

18.30: Επιστημονική Εσπερίδα με τίτλο: «Από το φως του Αγίου Διονυσίου στο χρώμα των ναζαρηνών» στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Νεότητας Ιεράς Μητροπόλεως εν Αιγίνη (πλησίον Ιερού Μητροπολιτικού Ναού).

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

7.00: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντοςτου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου – Αγ. Διονυσίου (Επισκοπή) Παλαιάς Χώρας Αιγίνης.

10.00:Ξενάγηση στον ιστορικό χώρο της μεσαιωνικής καστροπολιτείας της Παλαιάς Χώρας και επίσκεψη στο κελί του Αγίου Διονυσίου.

 

Στις ανωτέρω εορταστικές εκδηλώσεις θα ψάλει ο Ελλογιμώματος κ. Αχιλλέας Χαλδαιάκης, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Κοσμήτορας αυτής.

Τελετάρχης ωρίσθη ο ΠρωτοσύγκελλοςΑρχιμ. π. Νεκτάριος Δαρδανός.