Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

"Άργησα πολύ" ανέφερε ο Μητροπολίτης Ύδρας για την Παλαιά Χώρα.

Μέσα σε μια φορτισμένη συγκινητικά ατμόσφαιρα και έχοντας βιώσει  τη μυσταγωγία  της Θείας Λειτουργίας στον τόπο, στην Αγία Τράπεζα που έχουν λειτουργήσει ο Άγιος Διονύσιος και ο Άγιος Νεκτάριος, ο Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ φανερά συγκινημένος ομολόγησε ότι έχει  "αργήσει πολύ" για την Παλαιά Χώρα.

"Φτιάχνουμε το Λεούσειο, ανέφερε, αλλά ήρθε ο καιρός  να ενδιαφερθούμε έμπρακτα για αυτόν το ναό".

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που είχαν γίνει παλαιότερα από το "Σύλλογο  για τη διάσωση της Παλαιάς Χώρας" και επεσήμανε ότι τώρα πλέον υπάρχει μια καινούργια ομάδα που φροντίζει για τα θέματα  της Παλαιάς Χώρας.
Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε  την ιστορική και θρησκευτική αξία  του τόπου και ευχαρίστησε  το πολυπληθές ποίμνιο που συμμετείχε  στη λατρευτική σύναξη στην Παλαιά Χώρα.
Μετά  το πέρας της Θείας Λειτουργίας που τελέσθηκε σε κλίμα κατάνυξης με τη συμμετοχή του πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως π. Νεκτάριου Δραδανού, του αρχιμανδρίτη π.Σάββα Ζέρβα  του π. Στυλιανού Κουτσούκου και του διακόνου π. Ιωάννη, ακολούθησε κέρασμα και ξενάγηση στο ναό και το κελί του Αγίου από τον αρχιτέκτονα κ. Ιωάννη Δέδε.

Με  τη Θεία Λειτουργία  που τελέσθηκε  στο ναό της Επισκοπής της Παλαιάς Χώρας ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί  της Ι. Μητροπόλεως και του Δήμου Αίγινας για τη συμπλήρωση 400 χρόνων από την Κοίμηση του Αγίου Διονυσίου.

Παρόν και ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ι. Ζορμπάς ο οποίος ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για την κατάσταση  της Παλαιάς Χώρας.