Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Φαντάσου την Πόλη

  
Η ακτύπητη ομάδα  του Aegina Rising "ξανακτυπά". Τούτη τη φορά με μια διαφορετική αλλά πολύ ουσιαστική πρωτοβουλία η οποία έχει αναπτυχθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και έχει βρει ανταπόκριση από πολύ κόσμο.
   Με  τον τίτλο "Φαντάσου την πόλη"  θα λάβουν χώρα σειρά εκδηλώσεων τον επόμενο Ιούλιο με σκοπό να κατατεθούν ιδέες και προτάσεις για  το πως μπορεί τούτος ο τόπος - η Αίγινα- και όχι αποκλειστικά η παραλία των καφέ καιτων ουζερί να αλλάξει όψη ή μάλλον να αποκαταστθεί η φυσιογνωμία και να πάρει πιό ανθρώπινη μορφή και λειτουργία.
   Σκοπός είναι - όπως μας εξήγησε ο κ. Δημήτρης Κάππος - να αγκαλιάσει αυτή η πρωτοβουλία και την περιφέρεια, τις ακτές, τα χωριά, τους οικισμούς του νησιού.
   
- Δηλώσεις συμμετοχής έως 12 Απριλίου
Αν έχεις ολοκληρωμένη ή σε εξέλιξη εργασία – πρόταση πολεοδομικής, αρχιτεκτονικής ή εικαστικής παρέμβασης για την Αίγινα, δήλωσε συμμετοχή στην έκθεση “Φαντάσου την πόλη: Αίγινα 2013”, στέλνοντας τον τίτλο της εργασίας σου και μια σύντομη περιγραφή στο imagine.aegina@gmail.com μέχρι τις 12 Απριλίου 2013.
Η παρουσίαση των εργασιών θα πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις αστικού πολιτισμού, διαλέξεις και forum συζητήσεων.
Κεντρική ιδέα και επιμέλεια:
Imagine the City
Διοργάνωση: Αegina rising
H σελίδα της ομάδας διοργάνωσης στο facebook: http://www.facebook.com/AeginaRising?fref=ts
Επικοινωνία: imagine.aegina@gmail.com
Η σελίδα της έκθεσης στο facebook: http://www.facebook.com/imagine.aegina?fref=ts
Το σήμα της έκθεσης, σχεδιασμένο από την Νέλλη Σφακιανάκη (Aegina rising), είναι εμπνευσμένο από το Ορφανοτροφείο το οποίο βρίσκεται Νοτιοανατολικά της πόλης. Είναι το πρώτο μεγάλο Δημόσιο κτίριο που χτίστηκε από τον Ιωάννη Καποδίστρια σε οικόπεδο που προσέφερε η Δημογεροντία της Αίγινας. Κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα Θεόδωρο Βαλλιάνο (Απρίλιος του 1828).