Λαμπερός ο εορτασμός της Ευαγγελίστριας στην Κυψέλη παρά τις αντίθετες διαθέσεις του καιρού. Ο κόσμος από όλη την Αίγινα αλλά και επισκέπτες του τριημέρου που ανέβηκαν στην Κυψέλη ήταν πάρα πολύς. Η πλατεία σημαιοστολισμένη, ο ναός φροντισμένος χάρη στις άοκνες προσπάθειες του εφημέριου π. Νεκτάριου Κουκούλη και του εκκλησιαστικού συμβουλίου και πολλών εθελοντών κυρίων και κυριών που επί δύο εβδομάδες καθημερινά από το πρωί βρίσκονταν στην εκκλησία και εργάζονταν.
Παρόντες - συνεορταστές οι ιερείς του νησιού που για άλλη μία φορά έδειξαν πόσο αγαπούν την Κυψέλη συμμετέχοντας στις ακολουθίες και την παραμονή της εορτής και ανήμερα. Ιδιαίτερα θα πρέπει στο σημείο αυτό να κάνουμε λόγο για τον αρχιμ. Φιλόθεο Πετράκο ο οποίος λειτούργησε και κήρυξε το πρωί της εορτής. Εντυπωσίασε με το μεστό λόγο του, με την σεμνότητα και σοβαρότητα που τον διακρίνει, το μειλίχιο ύφος του, το ιερατικό ήθος, την ευγένεια των τρόπων και την προσήνεια του. Γνωστός άλλωστε στους Κυψελιώτες και πολύ αγαπητός, εφόσον είναι και κάτοικος του χωριού. Ωστόσο ο ανύστακτος ιερωμένος έχει αποσπάσει το σεβασμό την αναγνώριση και την τιμή των Αιγινητών για το αθόρυβο αλλά πολύ ουσιαστικό έργο που έχει επιτελέσει στο χωριό της Παχιοράχης με τη συντήρηση και ανακαίνιση των δύο ναών του χωριού, τόσο του ενοριακού του Αγίου Διονυσίου, όσο και του μικρότερου αυτού των Ταξιαρχών. Αποτέλεσμα των προσπαθειών του είναι η προσέλευση πολλών Αιγινητών από όλες τις περιοχές του νησιού όταν λειτουργεί ο ενοριακός ναός της Παχιοράχης, ιδιαίτερα τις ημέρες του Πάσχα ή του Αγίου Διονυσίου. Ο Λάκων στην καταγωγή ιερέας παράλληλα με τα ιερατικά και ενοριακά του καθήκοντα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ευχαριστούμε τον κ. Ν. Λαβούτα για την παραχώρηση των φωτογραφιών.Παρόντες - συνεορταστές οι ιερείς του νησιού που για άλλη μία φορά έδειξαν πόσο αγαπούν την Κυψέλη συμμετέχοντας στις ακολουθίες και την παραμονή της εορτής και ανήμερα. Ιδιαίτερα θα πρέπει στο σημείο αυτό να κάνουμε λόγο για τον αρχιμ. Φιλόθεο Πετράκο ο οποίος λειτούργησε και κήρυξε το πρωί της εορτής. Εντυπωσίασε με το μεστό λόγο του, με την σεμνότητα και σοβαρότητα που τον διακρίνει, το μειλίχιο ύφος του, το ιερατικό ήθος, την ευγένεια των τρόπων και την προσήνεια του. Γνωστός άλλωστε στους Κυψελιώτες και πολύ αγαπητός, εφόσον είναι και κάτοικος του χωριού. Ωστόσο ο ανύστακτος ιερωμένος έχει αποσπάσει το σεβασμό την αναγνώριση και την τιμή των Αιγινητών για το αθόρυβο αλλά πολύ ουσιαστικό έργο που έχει επιτελέσει στο χωριό της Παχιοράχης με τη συντήρηση και ανακαίνιση των δύο ναών του χωριού, τόσο του ενοριακού του Αγίου Διονυσίου, όσο και του μικρότερου αυτού των Ταξιαρχών. Αποτέλεσμα των προσπαθειών του είναι η προσέλευση πολλών Αιγινητών από όλες τις περιοχές του νησιού όταν λειτουργεί ο ενοριακός ναός της Παχιοράχης, ιδιαίτερα τις ημέρες του Πάσχα ή του Αγίου Διονυσίου. Ο Λάκων στην καταγωγή ιερέας παράλληλα με τα ιερατικά και ενοριακά του καθήκοντα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.