Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Η "Πειραϊκή Εκκλησία" στο βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι".

    Το περιοδικό "Πειραϊκή Εκκλησία"  που εκδίδεται από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς μπορούν πλέον οι εν Αιγίνη αναγνώστες του να το αγοράσουν από το βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι". Μόνιμοι κάτοικοι ή παραθεριστές της Αίγινας μπορούν να προμηθευτούν  το έντυπο αυτό που θεωρείται από τα παλαιότερα και εγκυρότερα στο χώρο του και καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα ύλης με τα θεματικά αφιερώματα που επιχειρεί.
   Η παλαίμαχη "Πειραϊκή Εκκλησία" ξαφνιάζει  για  την καλαισθησία  της και την επιμέλεια  της έκδοσης της , κάτι που σπανίζει σε έντυπα του εκκλησιαστικού χώρου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο τιμόνι  της έκδοσής του βρίσκεται μια ομάδα νέων ανθρώπων με άποψη, γνώση και αισθητική.

   Στο τελευταίο τεύχος που κυκλοφορεί φιλοξενείται ένα αφιέρωμα στην "Πρώτη εκκλησία"Στο αφιέρωμα αυτό  θα βρείτε κείμενα των:
Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Διοκλείας κ. Καλλίστου Γουέαρ
Αρχιμανδρίτου Μελετίου Κατσουρού
Πρωτοπρεσβυτέρου Στέφανου Αλεξόπουλου
Πρωτοπρεσβυτέρου Αδαμαντίου Αυγουστίδη
Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννη Μέγιεντορφ
Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Φλωρόφσκυ
Ιωάννη Καραβιδόπουλου
Χρήστου Καρακόλη
Αθανασίου Μουστάκη
Γεωργίου Ροδίτη
Βλάσιου Φειδά
Επίσης στο τεύχος θα βρείτε και κείμενα ποικίλης θεματολογίας των: Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, Αγίου Γρηγορίου του Σιναΐτου, Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς, Αρχιμανδρίτου Σπυρίδωνος Πέτρου, Ζήσιμου Λορεντζάτου, Σωτήρη Σόρογκα, Κατερίνας Τσακίρη, Κωνσταντίνου Χολέβα.