Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Λωξάντρα, Ένας ύμνος στη χαρά της ζωής και τη δύναμη της γυναίκας




    Η κ. Άννα Βαγενά θα μας μεταφέρει απόψε με την ερμηνεία της στην ατμόσφαιρα  της Κωνσταντινούπολης μέσα από τις περιγραφές μιας γυναίκας σύμβολο του ελληνισμού της πόλης.
      Αναφερόμαστε στην "Λωξάντρα "  της Μαρίας Ιορδανίδου,  το αγαπημένο κείμενο που ευτύχησε στην πρώτη τηλεοπτική του παρουσίαση στην παλιά ΕΡΤ με ένα καστ μεγάλων πρωταγωνιστών.

    Η παράσταση αναφέρεται στον ελληνισμό της Πόλης από το 1870 μέχρι τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο. Αναφέρεται στη  γυναίκα σύμβολο του ελληνισμού. Στη χαρά της ζωής και τη δύναμη της γυναίκας να ξεπερνά  τις δυσκολίες και να αντιμετωπίζει τις αντιξοότητες, να μπορεί να συνθέτει και να φέρνει κοντά τα αντίθετα μέσα σε μια πολυμελή οικογένεια.
   Ταυτόχρονα μιλά  για τις γεύσεις και τις μυρωδιές ενός ολόκληρου κόσμου της Κωνσταντινούπολης, τις μουσικές, τις αντιλήψεις, τα ήθη, τα συναισθήματα, το ήθος και τις αξίες των Ελλήνων της Πόλης.
   Η κ. Άννα Βαγενά έχει κάνει τη διασκευή του κειμένου και τη σκηνοθεσία  της παράστασης. Ενώ τα μουσικά ακούσματα έχει επιμεληθεί ο κ. Λάμπρος Λιάβας.
  Φωτισμοί Μελίνα Μάσχα.
     
Σήμερα Σάββατο 23 Ιουλίου και ώρα 21.15  στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.