Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ένα σχολείο άνοιξε πάλι στην ακριτική Κάρπαθο

  Το σχολείο των Πυλών Καρπάθου έχει κλείσει εδώ και χρόνια. Η οικονομία που έπρεπε να γίνει στην Παιδεία, το συμμάζεμα και οι περικοπές μαζί και ο μικρός αριθμός των μαθητών του, οδήγησαν στο κλείσιμο του πρωτοποριακού  αυτού σχολείου σε εγκαταστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.
   Ο τελευταίος δάσκαλος του, ο παπάς και δάσκαλος του χωριού ο φίλος και παλαιός συνεργάτης από τον Πειραιά π. Καλλίνικος Μαυρολέων έδωσε αγώνες όχι μόνο για να κρατηθεί το σχολείο ανοιχτό όλα τα χρόνια που το υπηρέτησε, αλλά στη διάρκεια  της θητείας  του το εφοδίασε με θαυμαστό εξοπλισμό και το σχολείο συμμετείχε σε πρωτοποριακά  εκπαιδευτικά προγράμματα.
   Όμως αυτά όλα καθώς και το γεγονός ότι ένα τέτοιο σχολείο στην άκρη της Ελλάδας που είναι εστία πολιτισμού, δυστυχώς δεν μετράνε. Δεν μέτρησαν στην απόφαση του Υπουργείου και το σχολείο έκλεισε.
   Με χαρά λοιπόν πληροφορηθήκαμε από τον ιστότοπο του π.Καλλίνικου Μαυρολέον ότι το σχολείο άνοιξε έστω και για λίγο φιλοξενώντας πρόγραμμα  θερινού σχολείου για μικρά παιδιά.
   Η είδηση χαροποιεί, ανακαλεί αναμνήσεις και βιώματα που οι γονείς αυτών των παιδιών είχαν από τη λειτουργία  του σχολείου τους, αλλά αποδεικνύει ότι τίποτα  δεν πάει χαμένο.
   Καλή δουλειά  λοιπόν π. Καλλίνικε.....