Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

"Η τύχη της Μαρούλας" στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας

     Με  το κωμειδύλλιο του Δημήτρη Κορομηλά που γνώρισε μεγάλη επιτυχία  τον περασμένο χειμώνα, η Θεατρική Ομάδα  του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ο "Ι.Καποδίστριας" επανέρχεται  με δύο παραστάσεις το ερχόμενο Σαββατοκύριακο  στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.
   Πιστή στο Θεατρικό της ραντεβού η συγκεκριμμένη ομάδα που και στο παρελθόν έχει δώσει σημαντικές παραστάσεις, κάτω από τη σκηνοθετική μπακέτα της κ. Βάσως Φλώρου κατόρθωσε να δώσει πνοή και ζωή στο κωμειδύλλιο του Δημήτρη Κορομηλά  που διαπραγματεύεται  την τύχη μιας φτωχής κοπέλας  της Μαρούλας  μέσα στο αρχοντικό  του αφέντη της ερχόμενη πολλές φορές σε σύγκρουση με  το υπόλοιπο προσωπικό, εκτός από το μάγειρα  που την έχει ερωτευτεί και της κρατά πάντα το καλύτερο γλυκό, την καλύτερη μερίδα  φαγητού. Όμως η τύχη θα της χαμογελάσει από κει που δεν το περίμενε και τότε γίνεται περιζήτητη νύφη. Η  τιμιότητα όμως και η αξιοπρέπειά  της θα την ανταμείψουν και θα την βγάλουν κερδισμένη.
   Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Αθηνά Μαλτέζου, Νένα Τρικοπούλου, Μαριλένα Παπαδάκη, Ασπασία Φωτάκη, Μαρίτσα Μαρμαρινού, Πασχάλης Μελισσάρης,Νίκος Πέππας, Στέλλα Λεούση, Μιχάλης Αγριόγιαννος, Γιώργος Κοττάκης, Κώστας Φύσσας, Άγγελος Φουντάς, Στέλιος Κωττάκης και Θωμάς Παπαδάκης.
   Συντελεστές της παράστασης: Βάσω Φλώρου στη σκηνοθεσία και τα σκηνικά, Μαίρη Σταυρίδου επιμέλεια παράστασης, Μαρίτσα Μαρμαρινού (στίχοι τραγουδιού), Ανθή Μαρμαρινού - Αλέκος Καλαμάρας (τραγούδι), Βασίλης Μουσουλέας (φωτισμός), Σαλώμη Μελισσάρη (φωτογραφίες), και  στην κατασκευή σκηνικού οι: Στέλιος Κοττάκης, Γιώργος Κοττάκης, Δημήτρης Πολυχρονιάδης, Κώστας Φύσσας, Μιχάλης Αγριόγιαννος, Νένα Τρικοπούλου.
  Οι φωτογραφίες  που δημοσιεύουμε είναι από τις παραστάσεις που δόθηκαν το χειμώνα στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας και προέρχονται από το φακό του κ. Χρήστου Νεστορίδη  και της Σαλώμης Μελισσάρη.