Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Τον Αύγουστο στην Αίγινα ... που είναι παχές οι μύγες.

  
Τον Αύγουστο η Αίγινα φοράει τα γιορτινά της.
  Δανειζόμαστε μια λαική παροιμία  και αλλάζοντας την λίγο (για τις ανάγκες του σημειώματος) θέλουμε να δηλώσουμε την γλυκύτητα αυτού του μήνα στην Αίγινα, αλλά και πόσο πολιτιστικό ενδιαφέρον παρουσιάζει.
  Με  την ακρογιαλιά του Πικιώνη υποδεχόμαστε λοιπόν τον Αύγουστο και ευχόμαστε να είναι αυτό που πραγματικά λέει ο σοφός λαός:
    "Αύγουστε  καλέ μου μήνα να 'σουν δυό φορές  το χρόνο"

   Αύγουστος  στην Αίγινα σημαίνει διακοπές. Ξεγνοιασιά, καλή διάθεση, όμορφη παρέα, θερινό σινεμά, δροσερά καφέ στην παραλία, ταβέρνα δίπλα στο κύμα  και ξεκούραση
   Αύγουστος στην Αίγινα σημαίνει πολιτισμός. Εκθέσεις σε πολλά σημεία και αίθουσες του νησιού, συναυλίες Live  σε κλαμπ. Εκδηλώσεις κάθε είδους
  Αύγουστος σημαίνει φεστιβάλ. Και στην Αίγινα τα Φεστιβάλ καλά κρατούν. Οι παραστάσεις του 6ου Φεστιβάλ Θεάτρου συνεχίζονται στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, στις 6 Αυγούστου σηκώνει αυλαία  το 11ο  Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής  με λίγες όμως συναυλίες φέτος. Στο κτήμα Κολλάτου τρέχουν οι προβολές  του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ενώ αυτό το μήνα οι προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις του 8ου Φεστιβάλ Φιστικιού θα λάβουν χώρα σε διάφορα σημεία της πόλης.
  Αύγουστος σημαίνει Εκθέσεις στο Λαογραφικό Μουσείο στον Πύργο του Μάρκελου αλλά και στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης, 
   Αύγουστος σημαίνει βραδινή απόδραση στην Επίδαυρο για θέατρο. Κολύμπι στη Μονή. Πανσέληνος στην Αφαία. Μα κυρίως φρέσκα και δροσερά σταφύλια, ολόγλυκα σύκα και κατακόκκινα φιστίκια.
   Αύγουστος στην Αίγινα σημαίνει πανηγύρι. Στη Σωτήρα στους Αγίους και στη Βαγία, της Παναγιάς στη Χρυσολεόντισσα, στη Μητρόπολη, στην Πέρδικα, στη Φανερωμένη.
   Αύγουστος στην Αίγινα και όλη η οικογένεια στο πατρικό στη βεράντα γύρω από μια πιατέλα με κρύο καρπούζι. Ουζάκι και χταποδάκι στα κάρβουνα.
   Διότι ο Αύγουστος στην Αίγινα είναι γιορτή
  Απολαύστε τον όπως η Σμαράγδα Καρύδη στην αγαπημένη της παραλία στα Βροχεία.

Καλό μήνα λοιπόν  ή όπως λένε  στα νησιά  του Αιγαίου: "Καλή Παναγιά"