Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Και ο "Απόλλωνας" στην Πέρδικα.


 Φωτογραφία από τη σελίδα "Πλοία Αργοσαρωνικού" στο Fb


  Φωτογραφία  της κ. Βιβής Κορφιάτη από το Fb.

   Για άλλη μια  χρονιά ο καπετάνιος κ. Παναγιώτης Μακαρατζής άλλαξε την πορεία  του πλοίου του και απέδωσε χαιρετισμούς στον πανηγυρίζοντα ναό  του Αγίου Σώζοντα στην Πέρδικα.
   Είναι μια πολύ παλιά παραδοσιακή ελληνική κίνηση σεβασμού και συμμετοχής στο πανηγύρι των νησιών μας. Κάτι  που συνηθίζεται και  είναι μέρος  του πανηγυριού στη Χρυσοπηγή της Σίφνου  ή στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου και αλλού.
   Χθες  το απόγευμα λοιπόν, γύρω στις 7,  το πλοίο "Απόλλων" ερχόμενο από Πόρο και Μέθανα διέπλευσε  το δίαυλο μεταξύ Πέρδικας και Μονής και "χαιρέτισε" τον εορτάζοντα  Άγιο, τους πανηγυριστές και όλο  το χωριό  της Πέρδικας. Η ίδια κίνηση επαναλήφθηκε σήμερα  το μεσημέρι καθώς το πλοίο ερχόμενο από Αίγινα και με προορισμό τα Μέθανα και  τον Πόρο διήλθε το δίαυλο με μειωμένη ταχύτητα, ενώ οι καμπάνες της εκκλησίας απαντούσαν  στο σφύριγμα του πλοίου.
   Συγχαρητήρια  στον καπετάνιο κ. Π. Μακαρατζή που συνεχίζει τη ναυτική παράδοση του τόπου και ευχόμαστε στον ίδιο και στο πλήρωμα του καλά και ήρεμα ταξίδια.