Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Το καφενείο της Τασίας. Μια όαση παλιάς Αίγινας στην παραλία.

 Ζεστά χρώματα, φωτεινά, παλιές φωτογραφίες και αντικείμενα, όμορφες γωνιές και πλακάκια σε πάγκους και έπιπλα συνθέτουν το σκηνικό διάκοσμο  του πιο γνωστού και αγαπημένου καφενείου της παραλίας της Αίγινας.
Η  Τασία και ο Γιάννης εδώ και μέρες δούλεψαν σκληρά για να φροντίσουν  το μαγαζί τους που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Αίγινα. Ένα από τα ελάχιστα παραδοσιακά στέκια της Αίγινας που καθώς μπαίνεις ξαφνικά νομίζεις πως άνοιξες μια πόρτα ή ένα παράθυρο στην Αίγινα  του χθες. Σε εκείνη  το νησί που βασίλευε η ηρεμία, η ανθρωπιά, η γνήσια φιλία μα πάνω από όλα η απλότητα των ανθρώπων  που παρέες - παρέες κουβέντιαζαν και έπιναν το καφέ τους.
Το καφενείο  της Τασίας ανανεωμένο, φρεσκοβαμμένο και με επιμέλεια διακοσμημένο με όλα εκείνα τα ψιμύθια της παλιάς Αίγινας ανοίγει και πάλι σήμερα για να υποδεχθεί τους εκατοντάδες φίλους  του.
 Αξίζει να μπείτε και να χαρείτε τα χρώματα που διάλεξαν οι δυο τους για να βάψουν τις καρέκλες και τα τραπεζάκια, να δείτε  τα παλιά πλακάκια, να ταξιδέψετε με τα παλιά πλοία, να δείτε τη γωνιά που δημιούργησαν για να βλέπει κάποιος το λιμάνι, να γνωρίσετε την άλλη γωνιά εκεί που έβαζαν τον πάγο και το νερό και από το βρυσάκι έτρεχε κρύο και δροσερό νερό. Να πιείτε το καφεδάκι ή το τσίπουρο σας και να ταξιδέψετε νοερά στο χθες.

Συναντήσαμε χθες  το βράδυ την Τασία η οποία δέχθηκε να φωτογραφίσουμε το χώρο. Ήταν χαρούμενη και φανερά ικανοποιημένη  για το αποτέλεσμα και αυτό διακρινόταν σε κάθε  κουβέντα της. Το βλέμμα της με στοργή και αγάπη κοιτούσε  το χώρο για να προλάβει και την τελευταία λεπτομέρεια. Γιατί ο χώρος αυτός δεν είναι  η δουλειά  της ή το σπίτι της, είναι απλά το παιδί της



 Δύο μοναδικές γωνίες. Αριστερά ο πάγκος με τα όμορφα πλακάκια όπου ο θαμώνας μπορεί να κοιτάζει όλο το λιμάνι και απέναντι η γωνία που μπορεί να μοιάζει με πηγάδι αλλά εκεί έβαζαν την κολώνα του πάγου  για να παγώνει το νερό  τα καλοκαίρια. Χαμηλά υπάρχει και το βρυσάκι από το οποίο έτρεχε το δροσερό νερό.