Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Πανηγυρίζει η ενορία των Ασωμάτων στην Αίγινα

  Μεγάλη η εορτή των Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ με πολλούς τόπους της Ελλάδας να πανηγυρίζουν στα μεγάλα  προσκυνήματα του Πανορμίτη στη Σύμη, του Αρχάγγελου στη Ρόδο και του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο της Λέσβου.
   Στην Αίγινα υπάρχουν και πανηγυρίζουν πολλά  εξωκλήσια όπως αναφέραμε σε προηγούμενες σημειώσεις μας στο Όρος, στην Παχιοράχη ή στην Κυψέλη. Ο μεγάλος όμως εορτασμός πραγματοποιείται στην περιοχή των Ασωμάτων όπου εορτάζει ο ενοριακός ναός των Ασωμάτων Αγγέλων. Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες  και μεγαλύτερες ενορίες  της Αίγινας με τα περισσότερα ξωκκλήσια και έντονη ενοριακή ζωή.Τα τελευταία χρόνια ο ναός έχει συντηρηθεί, στο εσωτερικό του υπάρχουν αγιογραφίες, σε σημεία  των εξωτερικών όψεων  του κτιρίου έχει αποκαλυφθεί  η πέτρα, ενώ το προαύλιο με τα όμορφα και περιποιημένα κηπάρια  και το πλακόστρωτο συνθέτουν μια από τις πιό όμορφες πλατείες της Αίγινας.
  Η ενοριακή ζωή των Ασωμάτων έχει ενισχυθεί από την παρουσία  της αίθουσας  στην ανατολική πλευρά  του ναού, πίσω από το ιερό. Η αίθουσα προϋπήρχε, όμως τα τελευταία χρόνια έχει ανακαινισθεί, έχει αποκτήσει περιστύλιο και λειτουργεί ως αρχονταρίκι, όπου πραγματοποιούνται οι ενοριακές συνάξεις και τα Κατηχητικά Σχολεία.
   Η διακονία  του π. Μιχαήλ Τζίτζη στο ναό  εδώ και πολλά χρόνια έχει αναβαθμίσει την ενορία, η οποία σήμερα  παρουσιάζει αυτήν  την τόσο όμορφη εικόνα. Συμπαραστάτες στο έργο του το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας.

   Με  κέντρο την ενορία  λειτουργεί τα τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Ασωμάτων και Κοντού συμβάλλοντας ενεργά  στην πνευματική και πολιτιστική κίνηση της περιοχής οργανώνοντας εκδηλώσεις με τα χορευτικά  του τμήματα  στο προαύλιο της ενορίας ή σε κοντινές αίθουσες (ΓΕΛ Αίγινας)