Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Στιγμές από τη χειροτονία του π. Στυλιανού Κουτσούκου

  Στο ναό του Αγίου Νεκταρίου πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 5 Νοεμβρίου η χειροτονία "εις πρεσβύτερον" του διακόνου π. Στυλιανού Κουτσούκου  κατά  τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.
   Μετά από πέντε χρόνια διακονίας ο π. Στυλιανός χειροτονήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης, πρεσβύτερος.
  Ο π. Στυλιανός προέρχεται από  την περιοχή των Αγίων της Αίγινας και έλαβε τα πρώτα νάματα της πίστης από  την ευλαβή οικογένειά  του, ενώ ανδρώθηκε εκκλησιαστικά στην ενορία  του Αγίου Κρίσπου δίπλα στον εκλεκτό ιερέα π. Φανούριο Μακαρατζή.
  Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος, στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας στην Κυψέλη όπου διακρίθηκε στις δραστηριότητες του σχολείου συμμετέχοντας ιδιαιτέρως και με πολύ επιτυχία στην Περιβαλλοντική Ομάδα και στην Θεατρική, γράφοντας ακόμα και μικρά άρθρα στην εφημερίδα του σχολείου την "Μαθητική Κυψέλη". 
  Συνέχισε στο Γενικό Λύκειο Αίγινας και ακολούθως φοίτησε στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. Συνεχίζει τις σπουδές  του αυτά  τα χρόνια στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών.
  Από  τα πρώτα χρόνια της ιερατικής  του ζωής υπηρέτησε ως διάκονος δίπλα  στον Σεβ.  Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ  στην Ύδρα και κατόπιν στον Ιερό Ναό των Εισοδίων Αιγίνης (Παναγίτσα). 
  Τα  τελευταία χρόνια υπηρετεί στον ενοριακό ναό του Ευαγγελισμού Θεοτόκου Κυψέλης.

  Στη Θεία Λειτουργία και στη χειροτονία  συμμετείχαν εκατοντάδες πιστοί οι οποίοι προσήλθαν να συμπροσευχηθούν και να ευχηθούν στον π. Στυλιανό, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη προς  το πρόσωπό του, την εκτίμηση και τη χαρά  τους.
   Πολλοί ιερείς  της Αίγινας, της Ύδρας και των Σπετσών αλλά και από άλλες περιοχές  συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία.
  Τη χειροτονία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γ. Ζορμπάς, οι αντιδήμαρχοι κ. Ν. Πτερούδης και Δ. Καραγιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κ. Σαλπέα και Φ. Τζίτζης.

 Εμείς ευχόμαστε ο π. Στυλιανός με τη πνευματική εργασία  του, την προσήλωση, την αφιέρωση του στα ιερά του καθήκοντα και το ήθος του να φανεί αντάξιος  της ιερής αποστολής που του  ανέθεσε ο Μητροπολίτης  με την είσοδο του στο δεύτερο βαθμό  της ιεροσύνης.


Φωτογραφίες από τη σελίδα  του π. Ακινδύνου Δαρδανού στο Fb.