Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Η λαμπρή λιτάνευση του Αγίου Νεκταρίου

 Με καλοκαιρινό καιρό και με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου σε μια Αίγινα λαμπροφορεμένη και εορταστική.
Ήταν όλοι εκεί. Έδωσαν οι πάντες το παρόν τους για να τιμήσουν τον μεγάλο προστάτη, τον ακοίμητο πατέρα και ποιμένα του νησιού, τον αδελφό και συμπαραστάτη των φτωχών, των ανέργων των ανέστιων των πενήτων, των δοκιμαζομένων, των ασθενών.
Να κλίνουν γόνυ ευλαβικά και να ευχαριστήσουν τον μεγάλο ευεργέτη της ζωής. Ο Άγιος παντού μα κυρίως εδώ στο καταφύγιο του, στον λιμένα του, στην Αίγινα που την ευλόγησε με την παρουσία, την άσκηση, τα δάκρυα, τις προσευχές του.

Ήταν όλοι εδώ σε μια συγκλονιστική ιερή πομπή  και περιφορά  της εικόνας του και της Τιμίας Κάρας του. Στην παραλία ορθοί, υπομονετικοί, σιωπηλοί  για να περάσει ο Άγιος  του 20ου αιώνα, στα στενά δρομάκια της Χώρας  να   τον υποδεχτούν με στρωμένα χαλιά, δάφνες και άνθη.

Οι εικόνες  των εκατοντάδων μαθητών, η ευλάβεια των προσκυνητών "εκ περάτων", ο Σύλλογος  των Γυμναστών, οι ιεροψάλτες, οι αρχές, τα σώματα ασφαλείας, η Φιλαρμονική της "ΜΟΥΣΑ".

Και η ευλογία και η χάρη του Αγίου απλώνεται και πέρα από το νησί του, την αγαπημένη θάλασσά  του, τη χώρα του, σε μέρη και σε  τόπους μακρινούς και αλαργινούς.