"Η Παναγιά τα πέλαγα κρατούσε στην ποδιά της,
τη Σίκινο την Αμοργό και τα άλλα τα ....νησιά της"


Κι εκείνη μικρή και ξεχασμένη όλο τον υπόλοιπο καιρό στέκεται εκεί με τη σημαία της να αγναντεύει τα πλοία και να ευλογεί τους ταξιδιώτες τους.
Σήμερα όμως φόρεσε τα καλά της, σημαιοστολίστηκε, βάφτηκε στα λευκά του ασβέστη, καθαρίστηκε και γιόρτασε την απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Από κοντά και τα πλοία της γραμμής που οι άξιοι καπεταναίοι τα οδήγησαν στο δύσκολο πέρασμα ανάμεσα στα νησάκια και απέδωσαν τις πρέπουσες και παραδοσιακές τιμές,έτσι όπως αρμόζει στην Παναγιά μας και στην ναυτοσύνη της πατρίδας μας.
Πρώτος ο "Απόλλωνας" και ακολούθησε ο "Ποσειδώνας" και ο "Φοίβος"
Και του χρόνου να είναι όλοι άξιοι να ταξιδεύουν ως τις Λαούσες στη χάρη της./
Ας ευχηθούμε όμως να βρεθεί και ο μάστορας που θα ξηλώσει από την οροφή της εκκλησούλας το ανθυγιεινό και αντιαισθητικό ελλενίτ και να αποκτήσει και πάλι το κτίσμα την οροφή που του πρέπει.
Φωτογραφίες : Χρήστος Νεστορίδης