Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

"Χριστούγεννα τον Αύγουστο" μια καλοκαιρινή ιστορία με άρωμα γιορτών.

 Όχι. Δεν τρελάθηκαν οι εποχές ούτε βιαστήκαμε  να κατεβάσουμε  τα χριστουγεννιάτικα από το πατάρι.
Θυμηθήκαμε αυτή την ιστορία τώρα  που τελειώνει ο Αύγουστος.Ένας Αύγουστος που έγραψε τη δική του περίεργη ιστορία. Μέρες Αυγούστου , μέρες πανδημίας, μέρες ανησυχίας και αμφιβολίας.
Καθόλου δεν θύμιζαν  τις "ήσυχες μέρες  του Αυγούστου" τις ξένοιαστες και λαμπερές άλλων  εποχών.
Ας είναι.

Η ιστορία που  φέρει τον τίτλο "Χριστούγεννα τον Αύγουστο" λαμβάνει χώρα έναν Αύγουστο που ο καιρός έκανε τα δικά  του τερτίπια. Με πολλές βροχές, μελτέμια και αρκετή συννεφιά που μπέρδεψε την ηρωίδα της ιστορίας μας και την οδήγησε σε λάθος συμπεράσματα.

  Μια αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη  ιστορία που ξεκινά από τη δεκαετία του ’70 και φθάνει ως τις μέρες μας, έχοντας ως κεντρική ηρωίδα  τη Ρίτα, μια παλιά ταξιθέτρια του κινηματογράφου «Σπλέντιτ» στο Πασαλιμάνι του Πειραιά. Η ιστορία μιας αγαθής και απλής ψυχής που κάποια στιγμή αποφασίζει  να γιορτάσει Χριστούγεννα τον Αύγουστο.

Η ιστορία ξεκινά από την Παλιά Κοκκινιά  και την οδό Θηβών, περνά από το Πασαλιμάνι και καταλήγει - μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα  - στην Αίγινα. Παρακολουθούμε τους ήρωες της ιστορίας μας από τη δεκαετία  του '70 έως τις μέρες μας παράλληλα με τα σημαντικά γεγονότα που σφράγισαν αυτές  τις εποχές.
 Η  Ρίτα από βοηθός  στο κουρείο του πατέρα της στην Οδό Θηβών καταλήγει ταξιθέτρια  σε ένα από τα μεγαλύτερα σινεμά στο Πασαλιμάνι. Ταυτίζει τη ζωή της με αυτό ώσπου συναντά το Θόδωρο σε ένα δρομολόγιο  του "Γεώργιος Διόγος" προς Αίγινα.
Οι ζωές  τους συναντιούνται και ενώνονται. Ζουν τα δικά  τους Χριστούγεννα, άλλα ευτυχισμένα και άλλα.... σημαδεμένα.

Οι δυο τους φτιάχνουν το δικό τους παράδεισο  στην Αίγινα και ζουν έτσι όπως ονειρεύτηκαν. Μόνο που στη ζωή της Ρίτας όταν  της συνέβαινε κάτι, ήταν....  Χριστούγεννα! Και έφτασε ένας Αύγουστος να σημαδέψει τη ζωή της για πάντα...............

 Κυκλοφορεί  στο βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι" της Αίγινας.

Εξώφυλλο: Το καφενείο της κ. Τασίας Γαλάρη στην παραλία της Αίγινας.