Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Χωρίς Φεστιβάλ Φιστικιού φέτος η Αίγινα.

Η γιορτή του Φιστικιού που έγινε θεσμός τα προηγούμενα 11 χρόνια  στην Αίγινα, τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος. Η αναμενόμενη απόφαση πάρθηκε και επίσημα σήμερα Δευτέρα 17 Αυγούστου από  την Εκτελεστική Επιτροπή  του Δήμου Αίγινας  που συνεδρίασε γι' αυτό το σκοπό.

Την Επιτροπή αποτελούν εκτός από το Δήμαρχο Αίγινας, οι αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων του νησιού και ειδικά για το θέμα που συζητήθηκε παρούσες ήταν η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη και η πρόεδρος της Οργανωτκής Επιτροπής του 12ου Φεστιβάλ Φιστικιού κ. Μαριλένα Γιαννούλη.

Η  ανακοίνωση της ΚΕΔΑ για τις υπόλοιπες πολιτιστικές εκδηλώσεις έχει ως εξής:

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αγαπητές φίλες,
Αγαπητοί φίλοι,
Σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 04/2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Δήμου Αίγινας, αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αίγινας, για χρονικά διάστημα από 17 Αυγούστου έως και 05 Σεπτεμβρίου 2020, και επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σε δημόσιο χώρο ή/και κτίριο.
Συμμεριζόμαστε την ανάγκη για ψυχαγωγία που υπάρχει διάχυτη, όμως δεν μπορούμε παρά να σεβαστούμε και να υποστηρίξουμε την ως άνω απόφαση, καθώς σκοπό έχει να δράσει προληπτικά στο δυσμενές υγειονομικό περιβάλλον που έχει απλωθεί ανά την Ελλάδα.
Αναλαμβάνουμε, λοιπόν, ως Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας, την ευθύνη που μας αναλογεί, ευχόμενοι το ίδιο να πράξουμε όλοι και σε ατομικό επίπεδο.
Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση όσον αφορά τη φετινή Γιορτή Φιστικιού και κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Με εκτίμηση,
Μαίρη Κουκούλη
Πρόεδρος
Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας