Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Μαθητικός Καλλιτεχνικός και Λογοτεχνικός Διαγωνισμός για τα 100 χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου.

Με αφορμή  100  χρόνια από την Κοίμηση  του Αγίου Νεκταρίου,  η Ιερά Μητρόπολις Ύδρας Σπετσών Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας  διοργανώνει  Λογοτεχνικό και Καλλιτεχνικό  Μαθητικό Διαγωνισμό.

Ο  Διαγωνισμός απευθύνεται  σε μαθητές και μαθήτριες  της Ε΄ και  ΣΤ΄ τάξης  Δημοτικού και όλων των τάξεων  του Γυμνασίου και Λυκείου  και έχει λάβει  την απαραίτητη έγκριση  του Υπουργείου Παιδείας  (υπ. Αρ. 69685/Θ2/  5 -6 -2020).

Κεντρικό  Θεματικό πεδίο  του Διαγωνισμού αποτελεί  το πρόσωπο του Αγίου Νεκταρίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να δημιουργήσουν τα  έργα τους, εμπνευσμένοι από τη ζωή, τα  έργα, το βίο του Αγίου Νεκταρίου σε κάποια από τις  τρεις ενότητες του διαγωνισμού ως ακολούθως:

1.      Ο Άγιος Νεκτάριος και εγώ – Μεγαλώνοντας κοντά  του.

2.      Η οικολογική συνείδηση του Αγίου Νεκταρίου – Η αγάπη και ο σεβασμός του για τη φύση.

3.      Ο Άγιος Νεκτάριος και η Αίγινα –Ένας αιώνας παρουσίας (βιώματα – μνήμες – προσφορά).

Οι μαθητές καλούνται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ατομικά  και εκτός σχολικού ωραρίου με ποίημα – διήγημα – δοκίμιο – ζωγραφική – φωτογραφία – video.

Τους  όρους και τις προδιαγραφές  του Διαγωνισμού οι μαθητές και οι μαθήτριες  θα τις πληροφορηθούν από τα σχολεία  τους. Η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής είναι η 30η Οκτωβρίου.

Η Επιτροπή αξιολόγησης  θα βραβεύσει  τις έξι καλύτερες μαθητικές δημιουργίες. Τα έπαθλα του διαγωνισμού ορίζονται: Χρηματικό έπαθλο, συγγράμματα και εικόνες του Αγίου Νεκταρίου.