Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Η Αίγινα από το Μετόχι.


Το Μετόχι είναι ένας μικρός οικισμός στην βόρεια πλαγιά  του Αγκιστρίου σε μικρή απόσταση από το λιμάνι  και  τον οικισμό  της Σκάλας.

Πνιγμένα μέσα στο πευκοδάσος διακρίνονται τα μικρά και καλόγουστα σπίτια  του και το ξωκκλήσι  της Αγίας Τριάδας με το κοιμητήριο  του. Η θέα  από αυτό το σημείο είναι μαγευτική. 

Μπροστά  στα μάτια  σου απλώνεται ο οικισμός  της Σκάλας με την εκκλησιά των Αγίων Αναργύρων πάλλευκη και επιβλητική να δεσπόζει  στον οικισμό με  τις κεραμοσκεπές. Η απλωσιά  της ήρεμης θάλασσας  διακόπτεται από τη γλώσσα  του βράχου της Μετώπης που "πλέει" ανάμεσα στο Αγκίστρι και την Αίγινα.
Στο βάθος  η Αίγινα απλώνεται νωχελική και αρχοντική να κυριαρχεί ανάμεσα σε νησίδες και ξερονήσια. Η θέα  προς  την Αίγινα κόβει  την ανάσα. Η κοντινή απόσταση και η καθαρότητα του ορίζοντα σε αφήνουν να διακρίνεις τα σπίτια, τις εκκλησιές, το λιμάνι και τα πλοία  που το προσεγγίζουν.
Το Αγκίστρι δεν είναι μόνο το πευκοδάσος και οι γαλαζοπράσινες παραλίες. Είναι οι διαδρομές  γνωστές και άγνωστες που σε ξαφνιάζουν και σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά, έτοιμος για νέες αποδράσεις και ανακαλύψεις.