Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Η επέτειος του ΟΧΙ σε εποχές πανδημίας στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας.

Μια διαφορετική ημέρα ήταν η σημερινή σε όλα τα σχολεία με  την καθιερωμένη σχολική εορτή για  την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου να πραγματοποιείται κατά τμήμα και τάξη. Οι νέες συνθήκες λόγω της πανδημίας μπορεί λοιπόν να άλλαξε τα καθιερωμένα, ωστόσο η εορτή πραγματοποιήθηκε και είχε μεγάλη απήχηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες να μπορούν να παρακολουθούν με μεγαλύτερη ησυχία και τάξη.
Η εορτή στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας που προετοίμασαν και παρουσίασαν οι  φιλόλογοι κ. Τσιώλη και κ. Κασιάρα ήταν αφιερωμένη στα  χρόνια της Γερμανικής Κατοχής και τη μάχη κατά του φασισμού και του ναζισμού, με ιδιαίτερο αφιέρωμα (οπτικό) στη ζωή της Άννα  Φράνκ.
Παράλληλα  η Γ΄   Γυμνασίου είχε  την ευκαιρία  να παρακολουθήσει ένα μεγάλο αφιέρωμα στα Ναυτικά Οχυρά  και Παρατηρητήρια  της Αίγινας και να πληροφορηθεί για  τη ζωή στην Αίγινα  τα χρόνια   της Γερμανικής Κατοχής.


Αναπόσπαστο μέρος  της εορτής αυτής είναι και η απονομή επαίνων, βραβείων και αριστείων για  την περσινή σχολική χρονιά στους μαθητές που αρίστευσαν και πρώτευσαν στα τμήματα και στις τάξεις  τους. Η καλή και ηλιόλουστη μέρα έδωσε  τη δυνατότητα αυτή η απονομή να γίνει στο προαύλιο  των σχολείων. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η παράδοση της σημαίας από  τον περσινό σημαιοφόρο στο καινούργιο που θα την κρατά  σε όλες  τις εκδηλώσεις  της νέας σχολικής χρονιάς 2020 -21.