Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

"Στα ίχνη του Ιωάννη Καποδίστρια"

Η  Εταιρεία "ΕΠΑΚΡΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε " που έχει αναλάβει  το έργο της συντήρησης  του Κυβερνείου δημιούργησε ενημερωτικές πινακίδες  που ενημερώνουν  τους κατοίκους και επισκέπτες  της Αίγινας για τις Καποδιστριακές Διαδρομές, δηλαδή  τις διαδρομές  που συνδέουν τα Καποδιστριακά κτίρια. Έτσι κάποιος έχει στη διάθεσή του το χάρτη και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να κινηθεί από το Κυβερνείο προς  το Εϋνάρδειο τον Μητροπολιτικό Ναό, το Δημοτικό Θέατρο, το Ορφανοτροφείο, τον Πύργο του Μάρκελου
.
Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό ενημέρωσης που υπήρχε σχετικά με τα Καποδιστριακά  κτίρια  της Αίγινας. Πολλοί αγνοούν την ύπαρξη τους ή ακόμα τα ονομάζουν -αποκαλούν με άλλη ονομασία ("Φυλακές", "Καποδίστριας") παρασυρόμενοι από  παλαιότερη χρήση τους.

Οι καινούργιες πινακίδες  τοποθετήθηκαν από το Δήμο Αίγινας και τις Τεχνικές Υπηρεσίες  τους, ενώ για τον σκοπό αυτό συνεργάστηκαν το "Δίκτυο Πόλεων Ι. Καποδίστρια" του οποίου την προεδρία ασκεί αυτό το διάστημα η Αίγινα καθώς και ο "Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Καποδίστρια"