Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Λιτός αλλά ουσιαστικός ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Κυψέλη.

Με ελάχιστους Κυψελιώτες και αντιπροσωπείες μαθητών πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη 28η Οκτωβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Κυψέλη με αφορμή την Εθνική επέτειο  του ΟΧΙ.

Μετά  τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε η Δοξολογία μέσα  στον Ναό παρουσία  των δύο σημαιοφόρων και των παραστατών των δύο σχολείων  της Κοινότητας, του Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Γυμνασίου Αίγινας. Η Διευθύντρια  του Δημοτικού Σχολείου κ. Ανθούλα Ντάφη εξεφώνησε τον πανηγυρικό λόγο  της ημέρας.

Ακολούθως  στην πλατεία  του χωριού και μπροστά στο "Ηρώον" της πλατείας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον εφημέριο π. Νεκτάριο Κουκούλη και κατατέθηκαν στεφάνια από τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Μηνά Γιαννούλη και από τα δύο σχολεία και από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου.

Η εικόνα της βροχερής ημέρας, του μουντού  καιρού καθώς και οι λιγοστοί Κυψελιώτες που παρακολούθησαν τις λιτές εκδηλώσεις σε τίποτε δεν θύμιζαν ανάλογες ημέρες άλλων χρόνων. Ωστόσο  το κλίμα και η αύρα της ημέρας ίσως να ήταν και από τα στοιχεία  που  την διαφοροποιούν και χαρακτηρίζουν το φετινό εορτασμό λιτό, περισσότερο ουσιαστικό αλλά απολύτως στοχευμένο στο νόημα και στο μήνυμα της Εθνικής Επετείου.