Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Κάτι κινείται με τα Καποδιστριακά κτίρια της Αίγινας.

Το έτος 2021 τελικά θα αποδειχθεί και "Σωτήριον" για τα Καποδιστριακά Κτίρια  της Αίγινας. Και πως να μη γίνει αφού η κινητικότητα που υπάρχει ανάμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες  των Υπουργείων, του Δήμου Αίγινας και της Επιτροπής 2021 στην Αίγινα, αφήνουν βάσιμες ελπίδες  για να αποδοθούν τα κτίρια στο κοινό με τη διοργάνωση μεγάλων επετειακών εκθέσεων.

Πριν και μετά  την επίσκεψη της επικεφαλής του οργανισμού "Ελλάδα 2021" κ. Γιάννας Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη έχουν πυκνώσει οι συσκέψεις για την επιτάχυνση των εργασιών ολοκλήρωσης  του Κυβερνείου αλλά και του χώρου των ανασκαφών στο αύλειο χώρο του. Στις αίθουσες  του Κυβερνείου θα παρουσιαστεί η έκθεση  της Βουλής  των Ελλήνων για τον Ι. Καποδίστρια που είχε πριν λίγα χρόνια παρουσιαστεί στο κτίριο της Βουλής  των Ελλήνων. Αξίζει εδώ να προσθέσουμε ότι σχολεία  από την Αίγινα είχαν επισκεφθεί τότε την έκθεση.

Πριν από δύο ημέρες ανακοινώθηκε  ότι προβλέπεται να ανοίξει και ένα μέρος  του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου προκειμένου να φιλοξενηθεί μια μεγάλη έκθεση με  θέμα  το Εκπαιδευτικό έργο  του Ιωάννη Καποδίστρια.

Η έκθεση θα διοργανωθεί - σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Επιτροπής 2021 - από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων  του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η έκθεση θα έχει τρεις θεματικούς κύκλους:

1. Το οικοδομικό πρόγραμμα  του Ιωάννη Καποδίστρια.

2. Ο Καποδίστριας και η Παιδεία.

3. Η ιστορία του Ορφανοτροφείου Αίγινας.