Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

12ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών. Ωδή στην παράδοση του τόπου μας.

Αν κρίνουμε από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που γέμισε  την προβλήτα του λιμανιού, από τον ενθουσιασμό των θεατών, το χειροκρότημα και την απόδοση  των χορευτών και χορευτριών τότε πραγματικά  το Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών έλειψε!!!

Δύο χρόνια λόγω πανδημίας, ήταν αρκετά  για να φανεί αυτή η έλλειψη και για να ξεπηδήσει και πάλι ο δυναμισμός των ομάδων αυτών που χρόνο με το χρόνο γίνονται καλύτερες, πολυπληθέστερες και πιο ώριμες τεχνικά.

Πολλά  τα ατού της χθεσινής βραδιάς. Από  τα λάβαρα της κάθε ομάδας που τοποθετήθηκαν μπροστά στη σκηνή, από την ταχύτητα των εναλλαγών των συγκροτημάτων και την καλή οργάνωση μέχρι τη συμμετοχή πολλών νέων παιδιών.

Αξιοσημείωτη επίσης η συμμετοχή κάθε ηλικίας αλλά κυρίως ανδρών και νέων αγοριών που έχουν επιστρέψει σε αυτές  τις προσπάθειες αφήνοντας πίσω τους παλαιά στερεότυπα και απόψεις!

Όλα ήταν γιορτινά, ελληνικά παραδοσιακά.


Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια και οργανώνεται από το Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας ο «Καποδίστριας» με την χορηγία της Κ.Ε.Δ.Α.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας.

Τμήματα  των Συλλόγων:

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας – Αλώνων – Μεσαγρού «Οινόη»

Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίων Ασωμάτων – Κοντού.

Προόδου και Αλληλεγγύης Αγίων.

Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος

Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας ο «Καποδίστριας»

Μορφωτικός Σύλλογος Κυψέλης.

Σύλλογος Γυναικών Αίγινας και ο

Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής «Ρήγας Φεραίος»

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε  το χώρο  του λιμανιού και παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον το πρόγραμμα.

Ανάμεσα τους διακρίναμε  τους αντιδημάρχους κ. Δ. Καραγιάννη, Μ. Κουκούλη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρο της ΚΕΔΑ κ. Ν. Πτερούδη, τον πρόεδρο  του Λιμενικού Ταμείου κ. Σ. Θεριανό, τη δημοτική σύμβουλο κ. Κ. Σαλπέα και τον Πρόεδρο του Εφ. Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας κ. Γ. Καλόφωνο.