Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Άρχισαν οι βραδιές βιβλίου στον κήπο του Εϋνάρδειου, με τον κ. Ηλία Μαγκλίνη.

 
Δεν ήταν μια απλή παρουσίαση βιβλίου η πρώτη από τις έξι βραδιές στον κήπο του Ευνάρδειου που διοργανώνει η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη.Ήταν ένα μικρό σεμινάριο νεότερης ιστορίας με αφορμή το νέο βιβλίο του συγγραφέα και δημοσιογράφου κ. Ηλία Μαγκλίνη, καθώς ο διάλογος που αναπτύχθηκε μετά  το κύριο μέρος της παρουσίασης, ήταν η αφορμή να ειπωθούν πολλά γύρω από την Μικρασιατική καταστροφή και τα πρόσωπα που οδήγησαν σε αυτήν.

Η πρώτη Τετάρτη χάρισε μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά  στους συμμετέχοντες με τον κ. Γιώργο Καλόφωνο στο ρόλο του οικοδεσπότη ως πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής της Βιβλιοθήκης, να καλωσορίζει τον κόσμο  και να ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στη  φετινή διοργάνωση.

Το βιβλίο  του κ. Ηλία Μαγκλίνη " Το πρώτο της ζωής του ταξίδι" αναφέρεται στο ταξίδι  του παππού του συγγραφέα μέσα στην ενδοχώρα της Μικράς Ασίας κατά τη διάρκεια  της εκστρατείας  των Ελλήνων. Ο κ. Μαγκλίνης ανέφερε πολλά χρήσιμα στοιχεία από την έρευνα  που πραγματοποίησε και έφερε στο φως άγνωστες πτυχές και στιγμές από τη ζωή του παππού του που ούτε και η ίδια η οικογένειά του δεν γνώριζε.